Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice – petrecere organizata de Clubul Pensionarilor

Peste 150 de pensionari, membri ai Clubului Pensionarilor din Giurgiu au participat duminica, in avans, la petrecerea organizata in cinstea lor, cu ocazia Zilei Persoanelor Varstnice.
La eveniment, alaturi de persoanele varstnice au fost si reprezentanti ai autoritatilor locale si judetene – primarul Nicolae Barbu, presedintele Consiliului judetean, Marian Mina, presedintele Casei Judetene de Pensii, Marian Dumitru si inspectorul general al ISJ Giurgiu, Gigi Oprisan, președintele OPSD, Dan Cristescu, dar si trei parlamentari: senatorul Cristian Marciu, deputatul Elena Dinu si deputatul Toma Petcu – presedinte ALDE Giurgiu.Organizatorul evenimentului a fost acelasi inimos si vesnic tanar, Florea Cornea, presedinte al Clubului pensionarilor care, cu ocazia acestui eveniment reuseste an de an sa aduca zambete si speranta in sufletele celor care i-au invatat pe cei mai tineri ce inseamna seriozitatea si respectul.Domnul Florea Cornea a precizat ca “din motive tehnice” s-a luat hotararea ca Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice sa fie sarbatorita in avans cu o zi si a multumit pentru prezenta oficialitatilor care au participat la eveniment, “care au facut posibila aceasta actiune”.
La randul sau, deputatul Elena Dinu a multumit pentru invitatia la acest eveniment si le-a transmis pensionarilor urarea de “La multi ani!”.“Doamnelor si domnilor, sa fiti sanatosi! Sa dea Dumnezeu sa ne revedem multi ani de acum incolo in aceeasi formula. Ma bucur ca Guvernul a acordat pensionarilor atentia pe care o merita, astfel ca putem vorbi de pensii majorate, de cresterea puterii de cumparare, de majorarea punctului de pensie, medicamente compensate si multe alte alte beneficii in favoarea dumneavoastra.
Este inca o dovada ca guvernantii au o grija deosebita pentru persoanele varstnice si se gandesc permanent la noi modalitati de a le face batranetea mai blanda”, a declarat Elena Dinu.
Primarul Nicolae Barbu le-a urat varstnicilor multa sanatate, spunand ca respectul pentru persoanele mai in varsta estesi o dovada a respectului de sine…“Respectul pentru persoanele mai in varsta vine din educatie si intotdeauna am considerat ca ne putem bizui pe intelepciunea dumneavoastra. Daca suntem prezenti aici si daca avem functiile si demnitatile pe care le avem, acest lucru se datoreaza dumneavoastra si in mare masura faptului ca ati fost alaturi de noi in toate momentele, ne-ati sustinut, ne-ati ajutat, ne-ati certat atunci cand am gresit, insa ne-ati sprijinit neconditionat. Intotdeauna ati oferit mai mult decat ati primit! Si pentru asta ma inclin in fata dumneavoastra si va doresc multa sanatate si sa va bucurati de fiecare clipa a vietii, de copii si de nepoti. La multi ani!”.
Si senatorul Cristian Marciu le-a vorbit persoanelor varstnice si le-a urat sanatate si viata lunga…
“Ma bucur ca sunt alaturi de dumneavoastra in aceasta zi festiva pentru persoanele varstnice. Multumesc organizatorilor sufletisti si va multumesc dumneavoastra tuturor, pentru ca existati. Si ca sunteti active in viata sociala si politica a judetului si municipiului nostru.
Va doresc viata lunga, sanatate si multa putere de munca”.Urmatorul care a luat cuvantul a fost presedintele Consiliului Judetean, Marian Mina:
“Vreau sa incep prin a va spune la multi ani, multa sanatate, va multumim ca ne-ati invitat si va multumim ca sunteti alaturi de noi. De fapt, dumneavoastra sunteti alaturi de noi si ne ajutati neconditionat.
Va doresc la multi ani si multa sanatate”.
Dupa discursurile invitatilor, petrecerea persoanelor vastnice a continuat in ritm de muzica si dans si s-a incheiat dupa ore bune de antren si voie buna.