Zona Libera Giurgiu – 84% grad de ocupare

Cu peste 100 de investitori cu licenta si circa 1.500 de angajati, Administratia Zonei Libere (AZL) Giurgiu este un pion important in economia orasului si a judetului.
Intr-o recenta conferinta de presa, directorul AZL Giurgiu, Liviu Cartojan a precizat ca 80% din activitatile desfasurate in Zona Libera sunt activitati de productie, iar 20% dintre investitori activeaza in zona comertului, majoritar cu tarile non UE.
Cifra de afaceri a Administratiei Zonei Libere a ajuns acum in jurul a 75 de milioane de lei insa, “sunt multe firme din cadrul Zonei, care depasesc cu mult aceasta cifra”, a anuntat Liviu Cartojan.
Directorul Zonei Libera a mai precizat in cadrul conferintei de presa si care au fost ultimele investitii din cadrul societatii al carei actionar majoritar este Consiliul Local Giurgiu:
“S-a finalizat reabilitarea si modernizarea cheului care apartine AZL, pe o lungime de 55 metri liniari, printr-un proiect cofinantat cu fonduri UE, iar acum am finalizat licitatia pentru reabilitarea unui drum de 1,5 km, de la intrarea in Zona Libera si pana la cheu. Avem in procedura de licitatie un alt drum care va deservi doua societati comerciale importante din Zona, am inlocuit gardul in partea de vest a perimetrului Zonei, am facut racorduri pentru bransamente la reteaua electrica, s-a modernizat punctul de acces in Zona Libera si am finalizat lucrarile la reteaua magistrala de gaz. De asemenea, am achizitionat si un motostivuitor nou… Acestea sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le-am facut in Zona in ultimiul an. Ne gandim serios ca de la anul sa facem demersuri la bancile din Romania, pentru un credit cu ajutorul caruia sa achizitionam o macara pentru sarcini foarte mari, pentru care vom organiza o licitatie internationala, dar vom achizitiona si doua capete tractor…
Suntem de asemenea in tratative si cu o firma care produce in Zona Libera panouri fotovoltaice si intentionam sa facem economii la energia electrica, montand pe cladirea societatii astfel de panouri” a declarat Liviu Cartojan, directorul Zonei Libere Giurgiu.