Biblioteca Judeteana, mai aproape de cititorii din mediul rural – Scriitorul Nicolae Crevedia, omagiat in localitatea in care s-a nascut

Vineri, 16 noiembrie, la initiativa Bibliotecii Judetene I.A. Bassarabescu, in comuna Crevedia Mare a avut loc lansarea volumului “De la secere la baioneta”, volum scris de Nicolae Crevedia, jurnalist, diplomat, traducator si poet, nascut in luna noiemmbrie 1902 in aceasta localitate.
La eveniment, care a fost dedicat Centenarului Marii Uniri si care s-a desfasurat intr-o sala de clasa a scolii din localitate, au fost prezente si fiicele scriitorului: Diana Cristev si Ioana Nichita, dar si Neagu Udroiu – scriitor si fost ambassador, scriitorul Dan Claudiu Tanasescu, publicistul Nicolae Dan Fruntelata, col. Dumitru Roman – redactor al revistei “Romania Eroica”.
Autoritatile au fost reprezentate de primarul comunei Crevedia Mare – Elena Vasilica, primarii din localitatile Vanatorii Mici, Gradinari si Bolintin Vale, viceprimarul municipiului Giurgiu – Ion Dragomir si senatorul Cristian Marciu.
Directorul Bibliotecii Judetene I.A. Bassarabescu – Daniela Bardan – a invitat la acest eveniment si bibliotecari din mai multe localitati, dar si cadre didactice de la scoala din Crevedia Mare.
“Vreau sa punctez faptul ca institutia pe care o conduc are capacitatea si disponibilitatea – cu sprijinul Consiliului Judetean si al Consiliului municipal Giurgiu – de a continua astfel de manifestari, care au scopul de a aduce cartea mai aproape de cititori, mai ales cei tineri si de a omagia sau de a aduce in prim plan scriitorii giurgiuveni” a precizat Daniela Bardan.
La finalul evenimentului, copiii de la scoala din Crevedia Mare au prezentat un mic moment artistic.