Cocosul de Munte te provoaca la miscare

cocosul de munteAsociatia de Turism Montan „Cocosul de Munte” din Brasov va invita, în perioada 10-12 Iunie, la cea de a II-a editie a Trofeului „Cocosul de Munte” ce se va desfasura în Masivul Ciucas, langa Cabana Muntele Rosu. Acest eveniment este unul sportiv de tip outdoor challenge si reprezinta a 2-a etapa din Campionatul National de Turism Sportiv „Stafeta Muntilor”.
La acest eveniment poate participa orice persoana, indiferent de conditia fizica, experienta sau varsta. Tot ce au de facut participantii este sa alcatuiasca o echipa de 3 persoane cu care sa se înscrie la una din cele 6 categorii de concurs: Open, Family, Feminin, Veterani, Elite sau Juniori. Probele de concurs sunt variante, iar cei care nu vor dori sa participe la drumetie si vor ramane în tabara, îsi pot petrece timpul în cadrul diferitelor activitati menite sa îi bine dispuna.
Pe langa raidul montan (drumetia) concurentii vor trebui sa faca fata si altor probe. Proba teoretica, în care fiecare echipa trebuie sa raspunda la un set de 15 întrebari de cultura generala referitoare la zona în care se desfasoara competitia. Fiecare membru al echipei va raspunde la cate 5 întrebari. Aceasta proba este cronometrata. Alta proba este cea de orientare turistica, proba care se va desfasura dupa terminarea traseului de regularitate. Orientarea este de tip stafeta, participand toti membrii echipei. Orientarea se va face cu busola pe viza.
Sambata seara, la focul de tabara, se va desfasura mult iubita proba culturala. Aceasta este o proba optionala. Cei care vor dori sa se înscrie si sa încante audienta vor trebui sa cante 2-3 melodii si sa recite o poezie (de preferat cu tematica montana), apoi sa prezinte o sceneta (teatru).
Evenimentul este organizat sub egida Campionatului National de Turism Sportiv „Stafeta Muntilor” si este organizat cu prijinul: ProAlpin, Dechatlon, Katadyn, Optimus, Expert Copy, Olympus lactate, Lirov Instalatii, Asociatia pentru Parteneriat Comunitar Brasov, Cheile Gradistei, O&R Bacau, Doppel Hertz, LibRo, MaxPal, Bergans of Norway, Copyland service Brasov, Creativa Brasov iar pentru mai multe detalii va invitam sa vizitati www.stafetamuntilor.ro, sectiunea Invitatii.
Asociatia De Turism Montan „Cocosul de Munte” este o organizatie cultural-educativa si sportiva, care reuneste iubitori ai naturii si pe toti cei interesati în cunoasterea, studiul si ocrotirea naturii din judetul BRASOV si din toata tara.
Asociatia De Turism Montan „Cocosul de Munte” are drept scop, cercetarea si educatia ecologica, evaluarea si pastrarea patrimoniului natural, pregatirea fizica si intelectuala a membrilor în vederea realizarii scopurilor propuse.