CulturaDeAcasa.ro – PES activists România a lansat o platformă gratuită cu produse culturale online

La sfârşitul săptămânii trecute, europarlamentarul PSD Victor Negrescu a anunţat că PES activists România a pus la dispozitia românilor o platformă online gratuită, cu produse culturale.
La iniţiativa europarlamentarului Victor Negrescu, PES activists România lansează această platformă care pune la dispoziţia utilizatorilor de internet informaţii despre activităţi şi evenimente culturale la care oricine poate avea acces online.

CulturaDeAcasa.ro este un proiect online care vine în ajutorul pasionatilor cultură în această perioadă.
CulturaDeAcasa.ro conţine informaţii actualizate despre tururi virtuale ale unor oraşe sau muzee, piese de teatru ce pot fi vizionate online, biblioteci virtuale, spectacole de operă şi alte activităţi culturale disponibile în mediul online, facilitând accesul la aceste resurse culturale şi de petrecere a timpului în contextul restricţiilor de circulaţie şi a măsurilor de distanţare socială. Prin efortul echipei de voluntari PES activists, platforma va fi alimentată continuu cu astfel de resurse identificate în spaţiul virtual.
Platforma acţionează ca un hub cultural, un spaţiu ce reuneşte informaţii despre activităţi, soluţii, evenimente şi proiecte culturale, sprijinind astfel accesul publicului de acasă în condiţii de siguranţă pentru sănătatea personală şi a celorlalţi.
Victor Negrescu i-a îndemnat pe toţi cei care vor să contribuie la dezvoltarea platformei să contacteze echipa de la PES activists România. „Este important ca în această perioadă dificilă să continuăm să promovăm şi să susţinem cultura şi să le oferim oamenilor acces cât mai mult şi mai simplu la spectacole, muzee, expoziţii şi biblioteci online. Mulţumim tuturor instituţiilor culturale care pun la dispoziţie aceste resurse foarte preţioase şi vrem să ajutăm cât mai mulţi oameni să le descopere şi să se bucure de ele în aceste zile grele”, a precizat Victor Negrescu.