Inițiativă inedită a Bibliotecii Județene Giurgiu: CITEŞTE ŞI CĂLĂTOREŞTE!

Directorul Bibliotecii Judetene “I.A. Bassarabescu” din Giurgiu a marcat Ziua Culturii Naționale cu o initiativa inedita, denumita “Citeste si calatoreste”.
Astfel, angajati ai Bibliotecii, au “dotat” cu carti autobuzele unei firme de transport pe ruta Giurgiu – Pietrele. Calatorii pot “imprumuta” una dintre carti si o pot citi pe traseu sau, in cazul in care vor sa continue lectura, o pot lua acasa, cu conditia sa o returneze dupa lecturare.“La Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” din Giurgiu sărbătorim Ziua Culturii Naționale în România cu un nou proiect de stimulare a interesului pentru lectură, CITEŞTE ŞI CĂLĂTOREŞTE!
În formatul clasic, al cărţii tipărite, într-un loc neconvențional, așa cum este autobuzul, punem la dispoziţia cititorilor 30 volume din diferite domenii, cărți provenite din donații, fiindcă, în ultimii doi ani, din proiectul DONEAZĂ O CARTE, Biblioteca Județeană I.A. Bassarabescu a beneficiat de 2.500 de volume donate de giurgiuveni.
Cărțile pot fi luate și acasă de către cititori pentru a termina lectura începută în autobuz. Apoi, aceste carti pot fi returnate în autobuz sau la biblioteca județeană.
Am ales traseul Giurgiu-Pietrele, care durează peste o jumătate de oră și parcurge satele Remuș, Daia, Plopșoru, Frasinu, Băneasa și Pietrele – localități în care bibliotecile publice comunale nu funcționează la parametrii doriți de către Biblioteca Județeană.
Vom monitoriza acest proiect, care, în funcție de rezultate va putea fi extins și pe alte trasee din județ.
Drum bun, lectură plăcută!” a precizat Daniela Bardan, director al Bibliotecii Judetene Giurgiu.