“Primavara culturala giurgiuveana” in plina desfasurare

 “Primavara culturala giurgiuveana” in plina desfasurare
“Primavara culturala giurgiuveana” in plina desfasurare

Eveniment cu traditie in municipiul Giurgiu, “Primavara culturala giurgiuveana”, programata anual pentru luna aprilie, reuneste si la editia din 2013 o paleta larga de evenimente culturale si educationale.

Organizata si in acest an de Consiliul Local si Primaria Municipiului Giurgiu, prin Centrul Cultural “Ion Vinea”, “Primavara culturala giurgiuveana” a debutat pe 3 aprilie, cu o seara de teatru sustinuta de trupa de tineri „Ex toto corde” si se va incheia luni, 29 aprilie.

In acest interval, Ateneul “Nicolae Balanescu”, Central Cultural “Ion Vinea”, Galeriile de Arta “Silvia Grosu Jelescu”, dar si Parcul Alei sau Pietele Tricolorului si Turnului vor gazdui spectacole de muzica si dans, concerte camerale, expozitii, seri de film românesc, de opera, de teatru sau actiuni de creatie plastica.

Incepand de luni, 08 aprilie, seria evenimentelor organizate sub egida „Primaverii Culturale Giurgiuvene”, va cuprinde un concert cameral, programat de la ora 19.00, la Ateneul “Nicolae Balanescu”. Marti, miercuri si joi este rândul filmului românesc sa-i atraga pe giurgiuveni in sala mare a Centrului Cultural “Ion Vinea”.

Astfel, in a doua zi a saptamânii, de la ora 18.00 va rula filmul “Occident”, iar de la ora 20.00 este programat câstigatorul premiului “Ursul de argint” de la Berlin – “Pozitia copilului”. Miercuri, 10 aprilie, “Zilele filmului românesc” continua cu pelicula “Amintiri din epoca de aur”, de la ora 18.00, iar de la ora 20.00 va rula filmul “Domestic”. Joi, 11 aprilie de la ora 18.00, respectiv ora 20.00, vor rula in aceeasi locatie “Buna! Ce faci?” si “Dupa dealuri”. Saptamâna viitoare se va incheia cu o actiune de creatie plastica româno-bulgara, la Galeriile de Arta, la ora 10.00, duminica, 14 aprilie. In aceeasi zi, de la ora 17.00, giurgiuvenii sunt asteptati la Ateneul “Nicolae Balanescu”, la Festivalul “Lumina din lumina”.