Campanie impotriva… gainariilor

Campanie impotriva… gainariilor
Campanie impotriva… gainariilor

In perioada august – octombrie 2012, in cadrul campaniei de prevenire a furturilor de animale si pasari (Animale nepazite, animale pierdute!), politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii vor desfasura o serie de activitati preventive in localitatile din mediul rural arondate sectiilor de politie din judetul Giurgiu.

De la inceputul campaniei politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii impreuna cu cei de la Sectiile de Politie Rurala au desfasurat activitati preventive in localitatile : Calugareni, Cranguri, Singureni, Clejani, Letca Noua, Ghimpati, Valea Plopilor, Copaciu, Gostinu, Oinacu si Branistea.

Pentru prevenirea furturilor de animale si pasari, POLITIA face urmatoarele recomandari:

– In timpul noptii asigurati cu sisteme de inchidere (lacate, zavoare etc.) usile grajdurilor sau anexele gospodaresti in care tineti animalele si pasarile.

– Asigurati, pe cat posibil, iluminatul zonelor in care sunt acestea si de asemenea puteti recurge si la cainii de paza.

– Evitati sa va lasati animalele nesupravegheate pe pasuni, izlazuri, pe marginea drumului etc.

– Duceti animalele la pasunat impreuna cu ceilalti sateni si asigurati prin rotatie paza lor.

– Nu amplasati grajdurile sau adaposturile de animale la o distanta mare de casa ori in  locuri izolate fara sa asigurati paza acestora.

– Solicitati si totodata acordati sprijin politiei, pentru prevenirea furturilor de animale si alte bunuri din gospodaria dumneavoastra.

– Identificarea si inregistrarea animalelor in Registrul agricol al Primariei si evidentele medicului veterinar.