Inchisoare sau dosar penal daca treceti frontiera… numere provizorii sau de proba

Atentie soferi! In cazul in care vreti sa iesiti din tara la volanul unui autoturism inscriptionat cu numere eliberate de Germania sau Ungaria, riscati dosar penal.

Nici cei care intentioneaza sa intre in Romania cu astfel de autoturisme nu vor scapa mai ieftin.

Politia de Frontiera din Romania a anuntat ca de la inceputul lui 2014 si pana in prezent s-au inregistrat peste 50 de dosare penale intocmite pe numele unor soferi care au incercat sa intre in tara cu masini inmatriculate necorespunzator.

Mai exact, sunt interzise circulatiei masinile care au placutele de inmatriculare provizorii cu caractere de culoare neagra si cu perioada de valabilitate inscrisa in partea din dreapta cu caractere negre pe fundal galben.

Totodata, placutele temporare de garaj sau dealer, eliberate de autoritatile germane, sunt valabile pe teritoriul altui stat, doar in baza unui acord bilateral incheiat intre cele doua tari, insa intre Romania si Germania nu este incheiat un astfel de acord.

Un alt tip de placuta de inmatriculare nepermis este cel de proba din Ungaria, cu formatul P-12345.

Singura modalitate prin care un vehicul cu astfel de numere poate intra in Romania este pe remorca sau trailer.

In acelasi timp, este ilegala parasirea Romaniei cu o masina care poarta numere de inmatriculare provizorii (rosii) sau de proba eliberate de autoritatile romane.