Spovedanii… la un CLICK distanta

spovedanieIn ultimii ani, spovedaniile sunt mai la indemana decat va puteti imagina. Exista sute si sute de site-uri specializate in spovedanii online, fiecare cu un numar enorm de accesari, semn ca solutia are cautare si este luata in serios de romani.

Asadar, online aveti  posibilitatea de a adauga sau scoate pacate de pe lista standard, acolo unde sunt listate si cele mai comune rugaciuni pentru penitenta.  Apoi apasati pe butonul de spovedanie, apar casetele  cu indicatia pacatelor care trebuie bifate… Puteti alege exact persoanele in fata carora ati gresit (prieteni, parinti, familie – practic orice) Apasati apoi pe butonul care-va deschide pagina goala in care trebuie sa scrieti pacatele pentru care cereti iertare, si, in fine, butonul “Finish”, dupa care accesati rugaciunea finala. Cu asta v-ati resetat greutatea de pe suflet si pana la proxima ocazie… de usurare puteti pacatui la greu!

In mediul rural insa, spovedania „originala” este inca la moda. De aceea am adunat cateva spovedanii mai ciudate din cele facute publice… Deh, si preotii sunt oameni si uita sa pastreze confidentialitatea spovedaniei…

„In timpul spovedaniei la celalalt parinte am tot fost intrebata insistent numele persoanei cu care am savârsit pacatul curviei. Iar preotul care divulga taina spovedaniei, ce masuri se vor lua cu el?… ca eu cred ca s-a prins si o sa-i zica sotului meu.”

„Parinte, eu am cazut in pacatul masturbarii. Acum nu mai am probleme, ca au trecut multe luni de la el, si ma descurc bine. Dar cred ca prin acest pacat mi-am pierdut si fecioria.”

„Familia noastra are un necaz. Acum o saptamâna la tara (casa parinteasca), unde nu locuieste nimeni, eu cu sora mea fiind studente, ne-au jefuit. Ne-au furat totul (televizor,camin,etc) si nu avem nici cea mai vaga ideie cine ar putea fi.Ce rugaciuni as putea citi in post pentru ei ca sa ii prinda si sa ii bage la puscarie?”

„In legatura cu actualele cipuri din cardurile bancare, sunt daunatoare, reprezinta un inceput de lepadare și ar trebui sa ne ferim dar nepotii mi-au dat un card si inca nu l-am aruncat, il tin in portofel.”

„Noi crestinii ortodocsi nu avem voie sa intram in biserica catolica, eu vreau sa intru in ea. Eu nu am vazut una niciodata. Stiu ca e pacat dar starui cu mintea mereu la ea.”

„Am purtat aurul mamei mele care a fost pe ea când a decedat. Femeile care au imbracat corpul, au spus sa nu-l ingropam si au scos aurul de pe corp. Eu l-am vazut si mi-era ciuda sa-l dau pomana. Inca tin un lantisor sub haina. Sper ca Dumnezeu ma iarta.”

„Parinte, sunt tânar, sanatos, sunt cu o fata, sângele se misca, dar eu nu fac sex cu ea, si sunt de acord cu ceea ce ati spus, si va multumesc, m-ati intarit, dar nu ma descurc cu hormonii. Din punct de vedere medical am auzit ca e necesar ca sa-i elimini câteodata, cumva, dar cum masturbare tot nu se poate, imi este dificil sa ma abtin. Toata ziua imi persista gânduri necurate.”

„ Eu in fiecare zi citesc rugaciuni, dar spuneți-mi va rog daca pot spune și citi rugaciuni in zilele când am ciclu menstrual, ca știu ca in biserica nu am dreptul… „

„Intrebarea mea este despre persoanele care traiesc in triburi in jungla, total izolate de civilizatie. Acele persoane cum vor fi judecate si cum pot intra in Rai?”