Vrancenii isi vand strugurii in Oborul municipal din Giurgiu

Unii cu tractoarele, altii cu masinile personale la care au atasate remorci. Zeci de giurgiuveni din mai multe colturi ale judetului vin de cateva zile sa cumpere struguri, direct de la producatori.

Dupa ce testeaza atent marfa, dar si pretul, cei decisi nu pleaca acasa cu mana goala. Struguri albi sau negri, din diferite soiuri, se vand acum cu un 1,6 lei pe kilogram. Cei mai scumpi, sunt insa strugurii de vita nobila, pe care ii gasim la 2,50 lei kilogramul. Feteasca, Riesling, Cabernet sau Muscat Ottonel sunt printre cele mai cautate soiuri de catre giurgiuvenii care vor sa isi faca vin.

Comparativ cu toamna trecuta, producatorii vranceni spun ca pretul strugurilor a mai crescut putin, si asta, din cauza productiei slabe din acest an.

Un vanzator din Odobesti si spune ca recolta de struguri nu a depasit 20 de tone. Mult prea putin pentru cat a muncit si cat a investit in afacerea sa.

Este pentru prima oara cand vinela Giurgiu, insa ii este teama ca se va intoarce acasa asa cum a venit. Marfa se degradeaza de la o ora la alta, iar giurgiuvenii sunt destul de pretentiosi.

Struguri de masa sau de vin se gasesc si pe tarabele din Piata Centrala. Si aici preturile variaza in functie de soi si de calitatea produsului.