Pe 5 septembrie – 66 de ani de la nasterea lui Freddy Mercury

Pe 5 septembrie -  66 de ani de la nasterea lui Freddy Mercury.
Pe 5 septembrie - 66 de ani de la nasterea lui Freddy Mercury.

Pe 5 septembrie –  66 de ani de la nasterea lui Freddy Mercury.

Nu trebuie ratata ocazia de a ne reaminti de spiritul viu si influenta extraordinara pe care Freddy Mercury a avut-o asupra muzicii.

Nascut pe 5 septembrie in 1946, in in Zanzibar, Farrokh Bulsara (numele de nastere) a fost recunoscut pentru calitatile vocale remarcabile de tenor si pentru prestatiile sale live. Dupa absolvirea facultatii, Mercury s-a alaturat mai multor formatii.

In 1969 a de venit membru fondator al formatiei Ibex, care ulterior s-a numit Wreckage. In luna octombrie a aceluiasi an a parasit formatia pentru a se alatura formatiei Sour Milk ca solist. La inceputul anului 1970 acest grup s-a destramat, iar in luna aprilie s-a alaturat chitaristului Brian May si bateristului Roger Taylor, care fusesera in formatia Smile. Cu toate ca ceilalti membri nu erau de acord cu schimbarea numelui formatiei, Mercury a insistat sa numeasca formatia „Queen”. Tot in aceeasi perioada solistul si-a schimbat numele de familie in Mercury.

De-a lungul anilor Mercury a fost influentat de artisti precum Jimi Hendrix, John Lenon, Liza Minnelli si The Beatles.

Freddy Mercury a murit pe 24 noiembrie 1991 la varsta de 45 de ani. Cauza decesului a fost bronhopneumonie cauzata de SIDA. El a fost incinerat la Cimitirul Kensal Green, iar cenusa sa a fost imprastiata pe malurile lacului Geneva, langa Montreux, Elvetia, locul unde Freddie si-a petrecut ultimii ani din viata.