Cata sare se gaseste in brânza topita

branza_topitaInfoCons – Asociație pentru Protecția Consumatorilor a organizat un studiu cu privire la conținutul de sare ce se regăsește în produsele tip brânză topită.
În cadrul studiului au fost analizate 14 produse produse sau distribuite de: Metro Cash & Carry Romania S.R.L., Romfulda Prod SRL, S.C. Delaco Distribution S.A., S.C. Gordon Prod S.R.L., S.C. Hochland Romania, S.C. Macromex S.R.L., S.C. Mirdatod Prod S.R.L., SC Auchan Romania SA, SC THEREZIA PRODCOM SRL, Societe Fromagere de Lons le Saunier.
Ca urmare a realizării acstui studiu, produsele cu cel mai mic conținut de sare identificate au fost:
– Gordon Branza topita cu verdeata – sare: 0,65g/100g;
– Auchan branza topita cu smantana – sare: 0,7g/100g;
– Auchan Branza topita cu smantana – sare: 1,22g/100g;
– Branza topita cu sunca de Ibanesti – sare: 1,68g/100g;
La polul opus, produsele cu cel mai mare conținut de sare au fost:
– Hochland Branza topita cu smantana – sare: 2,6g/100g;
– Romfulda branza topita cu smantana – sare: 2,5g/100g;
– Delaco Branza topita natur – sare: 2,5g/100g;
Atenție! În condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă un consum mediu de sare de 5g/zi pentru un adult, 100g din produsul cu cel mai mare conținut de sare acoperă 52% din cantitatea zilnică recomandată.
Studiul face parte dintr-un proiect de informare asupra produselor comercializate atât pe piața romanească, cât și pe cea europeană si este derulat de InfoCons – Organizație Națională pentru Protecția Consumatorilor (membră cu drepturi depline în cadrul consorțiului I.C.R.T. – International Consumer Research & Testing pentru produse și servicii la standarde europene), pentru ca alegerea cetățeanului consumator să fie facută în cunoștință de cauză.