Cum alegeti produsele de protectie impotriva radiatiilor UV

Andreea Spataru rasfoieste un ziar in timp de se bronzeaza pe plaja din Mamaia, judetul ConstantaEste perioada vacantelor si – mai ales – a minivacantelor, cand toată lumea se gandește la o cale de relaxare. Fie că mergeti la munte sau la mare, la bazin sau la ștrand, trebuie să știti cum să va feriti de arsurile solare.
Cei de la InfoCons va ofera sfaturi pentru a vă proteja de radiațiile UV:
• alegeți loțiunile și cremele cu factor de protecție solară (FPS) în funcție de tipul de piele;
• aplicați corect crema, pentru a fi eficientă, și anume: pe pielea curată și uscată, cu 15-30 de minute înainte de expunerea la soare, în mod uniform; se reaplica după înot sau după ștergerea cu prosopul pentru a menține protecția;
• niciun produs de protecție solară nu poate asigura o protecție totală împotriva radiațiilor UV, de aceea sintagme/indicații de tipul „ecran solar total” sau „protecție 100%” nu sunt corecte.
Categoria de protecție: Redusă –  Medie; Ridicată;  Foarte ridicată
Factorul de protecție solară indicat pentru fiecare categorie in parte este dupa cum urmeaza: FPS 6 – 10; FPS 15 – 25; FPS 30 – 50; FPS 50+.
Cum să alegeti produsele pentru plajă:
• cumpărați produsele pentru plajă numai din locuri autorizate;
• solicitați bonul fiscal și păstrați-l pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea/siguranța unui produs;
• verificați cu atenție termenul de valabilitate; nu achiziționați produse cu termenul de valabilitate depășit sau modificat.