Astra Giurgiu a învins FC Botoşani cu scorul de 2-1

FFormaţia Astra Giurgiu a învins, vineri, pe teren propriu, scor 2-1, echipa FC Botoşani, într-un meci din etapa a XXII-a a Ligii I, ultima din acest an.
Astra a reuşit să se impună, deşi a jucat în inferioritate numerică din minutul 30, cînd Abang a văzut direct cartonașul roșu pentru o intrare dură la Burcă.
În minutul 9, Alex Ioniţă a deschis scorul din penalty, cand giurgiuveanul Belu a fost faultat în careu de Oaidă.fffOaspeții au egalat tot de la punctul cu var în minutul 63, după ce Iliev l-a faultat inexplicabil pe Roman. Moruțan a marcat de la 11 metri.
Cu 5 minute înainte de final, pe contraatac, Astra a marcat golul victoriei prin Belu.F2„Probabil ca dacă voi mai aveam asemenea meciuri, voi ajunge la nebuni. Era un joc extrem de important, pentru că ambele formații se aflau pe poziții de play-off. Mă bucur și îi felicit pe jucători pentru caracterul de care au dat dovadă.
E bine că vom avea liniște după acest rezultat. Sper să reușim să ne mai completăm cu 2-3 jucători în această iarnă.
A fost cel mai important meci din acest campionat, pentru că puteam ieși din primele 6 echipe înainte de Sărbători dacă nu câștigam..”, a declarat Edward Iordănescu după meci.
„Astăzi am avut câteva ocazii, am egalat, n-am avut probleme, am fost mereu peste adversar, dar am interpretat greşit o fază şi ne-a costat. Jucătorii au încercat să facă ce am discutat. Nu jucăm singuri, adversarul a fost bun, s-a descurcat foarte bine în defensivă. Poate ca dacă am fi avut mai multă luciditate la finalizare ar fi fost altceva”, a declarat după meci Costel Enache,antrenorul celor de la Botoșani
După acestă victorie, Astra Giurgiu urcat pe locul 4 în clasamentul în timp ce FC Botoşani a pierdut cel de-al treilea meci consecutiv în campionat.
Astra: Giurgiu: Iliev – Belu, Polczak, Bejan, Radunovic – Dandea, Mrzljak (Le Tallec ’72) – Ioniţă (V. Gheorghe ’82), Seto, Balaure (Butean ’59) – Abang. Antrenor: Edward Iordănescu
FC Botoşani: Cobrea – Unguruşan, Burcă, Miron, Muşat – Bordeianu (Moruţan ’53), Oaidă (Serediuc ’71) – Roman, Rodriguez, Buş (Chitoşcă ’51) – Chiaccheri. Antrenor: Costel Enache
Arbitri: Horaţiu Feşnic (Cluj-Napoca) – Vasile Marinescu (Bucureşti ), Bogdan Gheorghe (Bucureşti )
R1: Călin Iulian (Ştefăneşti – Argeş)
Obs: Ştefan Constantin (Bucureşti )ff

 

(Foto – Costel Nicolae)