Astra s-a stins! Viitorul a câștigat Cupa României!

Astralii n-au stralucit deloc pe teren, in meciul cu Viitorul lui Hagi. Singura sclipire a fost a lui Alibec, dar cu o floare nu se face primavara. De altfel, scorul la pauza, ca sa fim sinceri, a fost nedrept. Viitorul a jucat fotbal, iar Astra… a stat in umbra.
Motivele pentru care jucatorii Astrei au jucat fara vlaga, fara chef si fara orizont sunt cunoscute: cinci luni au jucat… pe caiet, iar “vitezomanul” Alibec nu mai avea bani nici e benzina. Degeaba li s-au dat salariile restante cu cateva zile in urma, spectrul foamei si resentimentele nu trec asa de repede.
De aceea, nu ma alatur turmei care felicita Astra.
Echipa Viitorul a fost net superioara pe teren.
Asadar…
FC Viitorul Constanţa a cucerit în premieră Cupa României la fotbal, în urma victoriei obţinute în faţa echipei Astra Giurgiu cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), după prelungiri, în finala jucată sâmbătă seara, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti.
Condusă cu 1-0 la pauză, după o execuție de excepție din lovitură liberă a lui Alibec, FC Viitorul a egalat situația pe tabelă în minutul 76, iar meciul a intrat în prelungiri. Eric de Oliveira a adus victoria în minutul 106, însă eroul partidei a fost Ghiță, care a marcat golul egalizator și a scos de pe linia porții un șut al lui Begue (115′).
Astra l-a pierdut pe Alibec, accidentat, în repriza a doua. În minutul 83, giurgiuvenii au rămas în inferioritate numerică. Romario Pires a luat al doilea cartonas galben si a fost trimis la vestiare!
Astfel, Astra Giurgiu a ratat și ultima șansă de a evolua în sezonul următor de Europa League.
Echipa lui Costel Enache era obligată să câștige trofeul pentru a participa în cupele europene. In aceasta conjunctura, România va fi reprezentată de CFR Cluj, FCSB, CS Universitatea Craiova şi FC Viitorul.
Au evoluat echipele:
Astra Giurgiu: 1. Lazar – 19. Butean, 25. Cestor, 6. Bejan (90. Hambo ‘106), 3. Radunovic – 24. Mrzljak, 52. Pires – 95. Moise, 10. Llullaku (21. Erico ’86), 11. Gheorghe (88. Begue ’68) – 7. Alibec (96. Balaure ’72). Antrenor: Costel Enache
FC Viitorul: 12. Cojocaru (1. Tordai ’46) – 5. Mladen, 15. Ţîru, 2. Ghiţă, 6. De Nooijer – 96. Houri (16. Achim ’93), 99. Băluţă, 11. Vînă – 10. I. Hagi, 9. Rivaldinho (30. Calcan ’62), 13. Drăguş (24. Eric ’71). Antrenor: Gheorghe Hagi.