Astra si-a asigurat viitorul in play-off – a spulberat echipa lui Hagi!

Astra Giurgiu a jucat vineri seară pe stadionul Marin Anastasovici, din Giurgiu, cu Viitorul Constanța, în cea de-a 23-a etapă a Ligii 1 la fotbal.
Echipa din Giurgiu s-a impus în fața celor de la Viitorul cu scorul de 3-0, într-un meci în care giurgiuvenii au domina de la un capăt la altul. Julien Begue a deschis scorul cu un super-gol, un şut lobat din marginea careului peste Cojocaru, apoi Denis Alibec (51, 65), a reuşit o dublă şi a închis meciul.
Formația vizitatoare a evoluat cu un om mai puţin, fundaşul olandez Kuipers fiind eliminat în minutul 43, cand a comis un fault de rosu, dup ace mai luase un cartonas galben cu 10 minute mai devreme.
Astra a ajuns la şapte etape consecutive fără înfrângere, patru victorii şi trei egaluri, in timp ce FC Viitorul nu are nicio victorie in ultimele şase etape şi nu a marcat în ultimele cinci (patru eşecuri şi un egal).
Au evoluat următoarele echipe:
Astra: D. Lazar – Belu, Erico, Cestor, Butean – Begue (85 Hambo), Mrzljak, N. Roșu (63 Romario) – Llullaku, Alibec, Zoua (76 Biceanu).
Antrenor: Costel Enache
Viitorul: V. Cojocaru – Mladen, Țîru, Kuipers, De Noojier (46 R. Boboc, 74 P. Iacob) – Artean, T. Băluță, Casap – I. Hagi (cpt.), Rivaldinho (46 Vl. Achim), Drăguș.
Antrenor: Gheorghe Hagi
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti), Ovidiu Artene (Vaslui); arbitru de rezervă: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti)
Observatori: Irina Mîrţ (Bucureşti) – CCA, Adrian Ionescu (Bucureşti) – LPF
(Foto Costel Niculae)