Astra, trei puncte obligatorii

astra gaz metanEtapa 24 din Liga I la fotbal începe vineri şi se termină luni.
În această etapă Astra Giurgiu, va juca pe teren propiu cu Gaz Metan Mediaș. Partida se anunţă a fi una extrem de disputată şi interesantă, în condiţiile în care giurgiuvenii luptă pentru play-off, iar oaspeţii pentru evitarea retrogradări. Astfel, gazdele au nevoie de o victorie pentru consolidarea locului din pley-off.
De partea cealaltă, elevii lui Cristi Pustai şi-au propus să obţină prima victorie în deplasare de la Giurgiu din acest sezon. Iar spectatorilor nu le rămâne decât să spere că vor asista la un spectacol cât mai agreabil, condimentat cu goluri din belşug.
În tur gruparea de la malul Dunării, a obținut un rezultat de egalitate (0-0) pe terenul celor din Mediaș.
Partida dintre Astra şi Gaz Metan Mediaș se va disputa vineri, 9 februarie, de la ora 20.45, pe stadionul „Marin Anastsovici”din Giurgiu.
Cele două echipe s-au mai întâlnit de 17 ori în Liga I, de cinci ori au câştigat giurgiuvenii, de patru ori s-a impus Mediașul, iar opt jocuri s-au încheiat la egalitate.
Prima partidă dintre Gaz Metan Mediaș și Astra Giurgiu a avut loc la Mediaș în data de 28 octombrie 2000, Gaz Metan – Astra 0-0.
În total, șapte meciuri s-au terminat fără gol marcat, dintre care doar unul pe terenul astralilor (22 mai 2010, la Ploieşti).
Debutul Astrei pe arena din Giurgiu a avut loc pe 23 septembrie 2012, chiar împotriva grupării ardelene.
A fost 4-0 pentru gazde (Distefano, Budescu, Tembo, Seto). Aceasta a fost şi cea mai mare diferenţă înregistrată între cele două în Liga I.
Programul etapei a 24-a:
– vineri, 9 februarie – ora 18.00: Poli Timișoara – FC Voluntari, ora 20.45: Astra – Gaz Metan;
– sâmbătă, 10 februarie – ora 18.00: Juventus București – FC Viitorul, ora 20.45: FCSB – CFR Cluj;
– duminică, 11 februarie – ora 20.45: Concordia – Dinamo;
– luni, 12 februarie – ora 18.00: Poli Iași – FC Botoșani, ora 20.45: U Craiova – Sepsi.