Ati auzit de Samara?

colti 1 copyLa prima strigare, pentru iubitorii de fotbal poate ca este echipa de fotbal din Rusia, National league; pentru pasionatii de automobile, parca ar fi o marca de autoturism: Lada Samara; pentru gurmanzi, cuvantul aduce pe undeva cu sarmaua – iar exemplele pot continua.
Dar de Halep ati auzit? Cum sa nu? Doar reprezinta simbolul imbogatirii peste noapte, jucand tenis la nivel inalt! Si se reprezinta cu succes pe sine in lupta cu dolarii, euroii si alti… valorosi adversari internationali – pentru ca la reprezentativa de tenis a Romaniei vine doar daca are timp, chef si este lasata in pace de toata lumea, sa joace ce si cum doreste.
Spuneam de Samara… Trebuie sa mai adaug doua nume pentru a va aduce mai aproape : Berny Szocs, Dodean. Toate reprezinta Romania la nivel de nationala de tenis, dar de masa, nu de camp, pentru ca publicitatea, banii si interesul unora sunt mai presus decat normalitatea.
In aceste zile, fetele de mai sus: Samara, Dodean si Szocs joaca pentru cucerirea titlului continental impotriva unor echipe ca Germania, Polonia, Portugalia. in a caror componenta se afla cel putin cate doua jucatoare naturalizate din China. Iar China este, la nivel mondial, un fel de Brazilia si Germania la un loc in fotbal. Ca sa ajungi in turul trei macar la un campionat mondial sau european de tenis de masa trebuie sa ai o echipa foarte puternica pentru a putea trece de chinezoaice, iar la acestea se adauga alte asiatice precum cele din Taiwan, Japonia, Thailanda sau Correa.
Aceste trei fete ale noastre sunt printre singurele europene get-beget care trec cateva tururi la orice competitie, ramanand izolate intre asiatice… Poate de aceea vicepresedinte al Federatiei Europene de Tenis este un roman, iar antrenorul echipei – Nicolae Filimon se afla de peste zece ani la carma unei nationale campioane europene.
Poate aceste performante ar merita mult mai multa publicitate, chiar daca romanu’ tot la fotbal trage (si este rasplatit pe masura alegerii), iar Samara, Szoch si Dodean , aflate la cea de a noua finala europeana, sa faca cinste in continuare unui sport care ne a adus titluri mondiale.
Iar pentru cei care n-au urmarit vreodata un meci de tenis de masa, le recomand sa aiba placerea de a o face deoarece este tot un fel de tenis, dar mai rapid, disputat pe un teren mai mic, iar seturile sunt mai scurte si mai spectaculoase.
Samara , prin comparatie, sigur nu castiga intr o viata cat castiga Halep intr- un turneu, dar valoarea ei este cu mult mai mare, precum si atitudinea fata de suporteri si public.

Colt Albtenis de masa