Campionatul judetean de fotbal – rezultate si opinii

fotbalul micCa sa nu incepem saptamanal cu probleme, incidente sau orice lucru negativ, ne axam in introducere pe partea luminata a fotbalului mic, reprezentata in principal de meciuri frumoase, spectaculoase, disputate pe teren , intre adevarati jucatori de fotbal, concentrati doar pe jocul lor si mai putin pe cel al adversarilor sau pe prestatia arbitrilor.
Intr-unul din derbyurile etapei, la Mihailesti s-au confruntat echipa locala Argesul Mihailesti si A.S. Singureni, culmea, ambele retrogradate in campionatul trecut si ramase la liga 4 urmare a unei conjuncturi favorabile, ceea ce a fost pana la urma o lectie pentru conducatorii acestor cluburi; acestia si-au insusit greselile din campionatul trecut si au creat in intersezon echipe puterniuce, aducand jucatori de la nivel mult mai inalt si anuntandu-si din start intentia de a castiga seria. De fapt, in aceasta serie de nord meciurile vor fi de foc, la primele doua locuri aspirand pe langa aceste doua teamuri, Petrolul Roata, Avantul Floresti, FC Bolintin Malu Spart, Zmeii Ogrezeni, Unirea Vanatori, FC Bolintin Deal. Va fi o lupta apriga, pana in ultima etapa, pana la urma avand de castigat doar fotbalul prin cresterea valorica a seriei.
Revenind la jocul de sambata de la Mihailesti, am avut placerea sa-l urmaresc de la fata locului si nu am nimic de regretat. Prin comparatie, vineri am observat un joc de liga 3 disputat intre Olimpia Ramnicu Sarat si FC Voluntari si pot spune cu mana pe inima ca jocul de la Mihailesti l-a depasit ca valoare la toate capitolele: viteza de joc, tehnica jucatorilor, public si tensiune.
Echipa gazda a inceput timorat si oaspetii, simtindu-i slabi au avut cateva ocazii clare de a marca, o bara si alte doua faze singuri cu portarul advers; le-au ratat cu seninatate si echipa gazda a profitat si a deschis scorul din lovitura libera : 1-0!
Pana la pauza gazdele si-au marit avantajul si au ratat foarte mult, incheind repriza cu echipa din Singureni comasata in propriul careu.
Dupa pauza registrul a fost identic, cu echipa oaspete dominand inceputul de repriza si, astfel, reusind sa egaleze rapid: 2-2! Pana la finalul meciului ambele echipe au avut ocazii clare de a marca, dar s-a incheiat 2-2, rezultat echitabil, zic eu, in conditiile in care dominarea a fost impartita, la fel si ocaziile mari. Jocul a fost condus de o brigada de arbitri din Ilfov, „imprumutati” in aceasta etapa de Comisia din Giurgiu, din cauza faptului ca multi arbitri din judet au fost programati la jocuri de nivel national (juniori republicani) si s-a creat o gaura in lotul judetean.
In alt derby, disputat la Roata, echipa locala, Petrolul a invins cu 1-0 echipa din Floresti, de la care au lipsit cativa jucatori de baza, acest lucru resimtindu-se rapid la nivelul lotului.
Celelalte rezultate inregistrate sambata la liga 4 au fost:
Unirea Joita – CS Zmeii Ogrezeni 3-2
Viitorul Tantava – Silver Zorile 1-5
Unirea Vanatori – Vointa Podisor 12-2
AS Iepuresti – Olimpia Marsa 1-1
FC Bolintin Deal – Luceafarul Trestieni 5-3
Unirea Cosoba – FC Bolintin Vale 1-4
Seria Sud
Unirea Izvoarele – Unirea Fratesti 3-0
Spicul Izvoru – Adunatii Copaceni 2-1
MV Calugareni – Vointa Slobozia 1-2
Dunarea Oinacu – Pro Giurgiu 1-2
Mihai Bravu – Energia Remus 2-3
Real Colibasi – Prog. Valea Dragului 3-1
Dunarea Giurgiu – Viitorul Vedea 16-1

Iulian Ivan