Ce cazuri a dezbatut Comisia de disciplina

fotbalul micIn sedinta adunarii generale din 19 august, un reprezentant al unei echipe de liga a 4-a, acelasi in fiecare an, a incercat sa-si determine colegii din sala sa-l sustina in demersul sau de a scadea amenda pentru cartonasul galben de la 20 la 5 lei, spunand ca se dau prea multi bani pe cartonase, in loc sa fie folositi altfel la echipa pe care o reprezinta. Membri comisiei de disciplina i-au adus in atentie faptul ca amenda minima prevazuta in ROAF pentru cartonas galben este de 20 lei, prin scaderea cuantumului incalcandu-se atat de mult adulatul regulament adus in atentia tuturor de catre acelasi reprezentant.
Totodata s-a adus in prim-plan de catre membri comisiei faptul ca la juniori, desi nu se platesc cartonasele galbene, etapa de etapa la acest nivel se inregistreaza cele mai multe sanctiuni, astfel ca suma platita nu are nicio relevanta, ci doar educatia data de conducatori propriilor jucatori in respectarea deciziile arbitrilor, majoritatea avertismentelor si eliminarilor venind ca urmare a indisciplinei si mai putin pentru faze de joc.
Prima etapa din liga a 4-a nu a facut exceptie, din trei jucatori care apar la comisia de disciplina ca fiind eliminati, doi sunt juniori: Nitoi Virgil de la Avantul Floresti a primit sase etape de suspendare si 60 lei amenda pentru ca si-a scuipat adversarul, iar Nenciu George de la Bolintin Deal a primit o etapa de suspendare si 10 lei amenda pentru ca a fost eliminat.
De la seniori a fost suspendat doar Chitu Marius de la Zmeii Ogrezeni, pentru bruscarea adversarului, fiind amendat de comisie cu 60 lei si retinut de la jocuri pe timp de doua etape.
Un alt caz despre care am amintit ca se afla pe masa comisiei de disciplina a fost cel de la jocul de seniori disputat la Cosoba, intre echipa locala si A.S. Olimpia Marsa, scor 1-2 in teren, ei bine, meciul a fost omologat cu 3-0 in favoarea echipei gazda, cea care a introdus doua contestatii la joc, una inainte si una dupa joc pentru drept de joc si substituire a unor jucatori. S-a dovedit ca echipa oaspete a fost vinovata de substituire de jucatori, reprezentantii acesteia neprezentandu-se la comisie. A.S.Olimpia Marsa a fost amendata cu 1.000 lei si depunctata cu 2 puncte.