Cine plateste pentru uciderea lui Hardy?

Familia baschetbalistului Chauncey Hardy, ucis în toamna anului trecut în clubul Emotione din Giurgiu, s-aconstituit in parte civila si ar vrea sa ceara daune statutului român si invinuitului Ionut Adrian Tanasoaia, zis Gipsy-Gypsanu, de circa 1,5 milioane de dolari.
Familia lui Hardy s-a constituit in parte civila, la putin timp dupa petrecerea tragediei, si vor cere daune materiale statutului român, pentru culpa medicala, dar si lui Tanasoaia, de vreo 1,5 milioane de dolari. In ancheta paralela din SUA e implicata si CIA, iar avocatii sunt un român si un american.
Potrivit presei americane, mama lui Chauncey Hardy vrea sa lanseze actiuni in justitie pentru 123 milioane de dolari, la un tribunal federal, in care aduce acuzatii de neglijenta in timpul evenimentelor care au dus la decesul fiului sau. Conform The Hartford Courant, Ola Hardy si avocatii sai asteapta rezultatele unei anchete FBI. Ea sustine ca fiul ei a asteptat patru ore pentru a primi ajutor medical, ca rezultatele autopsiei nu i-au fost prezentate si ca nu a aflat prea multe de la procurori. Avocatii lui Hardy vor sa deschida actiuni in justitie atât în România, cât si in SUA. Senatorii Joe Lieberman si Richard Blumenthal au ajutat familia în cautarea raspunsurilor si adevarului, sustine sursa citata. „Nu vreau sa joc cartea rasismului. Nimeni nu vrea. Dar avem dovezi care arata ca aceasta crima nu doar antiafroamericana, ci antiamericana. Ola Hardy încearca sa obtina dreptatea pe cale civila si avem idei în acest sens”, a declarat avocatul Richard Altschuler. Un alt avocat, Sandy Moore, a afirmat ca procesul va fi axat pe neglijenta din partea celor doua spitale, a clubului unde Hardy a fost atacat si pe învinuit. Divizia A, liga unde a jucat echipa lui Hardy, poate fi actionata în justitie daca avocatii determina faptul ca liga sau sponsorii nu au reusit sa ofere protectie jucatorilor. Agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy a fost condamnat, la 22 februarie, la cinci ani de închisoare de catre Tribunalul Giurgiu, sentinta nefiind însa definitiva.