Competitia de tenis de camp – “Cupa Calivita” – si-a desemnat castigatorii

T 1In weekend-ul trecut – 10/11 martie, la baza sportiva SIGMA SPORT (soseaua Prieteniei), s-a desfasurat competitia de tenis de camp pentru copii, “Cupa Calivita”.
Aceasta competitie face parte integranta dintr-un proiect mai amplu, numit “Sanatate si educatie prin tenis de camp”.
Organizatorul competitiei a fost profesorul de tenis de camp, Catalin Paraschiv, alaturi de parteneri precum: SC California Fitness Romania, SC Sigma Sport si in colaborare cu Primaria municipiului Giurgiu si Consiliul Judetean.
Dupa doua zile de competitii, organizatorii au stabilit si ierarhia concursului, un concurs din care, in final, toti participantii au iesit castigatori.T 2Proiectul educational “Sanatate si educatie prin tenis de camp” isi propune nu numai desfasurarea de concursuri, ci si realizarea unui stagiu de pregatiri (tip cantonament) cu cei mai talentati tenismeni, in colaborare cu Primaria Giurgiu, Scoala gimnaziala “Emil Gulianu” si Colegiul National “Ion Maiorescu”.
De asemenea, in proiect sunt prevazute si cursuri gratuite de tenis de camp, pentru copiii cu varste intre 5-6 ani, dar si reafilierea tenisului giurgiuvean la Federatia Romana de Tenis.
Proiectul ambitios mai prevede un nou concurs de tenis de camp – “Cupa de toamna Calivita” – in prima saptamana a lunii octombrie, dar si un concurs OPEN, organizat la nivelul municipiului, cu participarea persoanelor de diferite varste, care indragesc acest sport.T 3