Concordia Chiajna – Astra Giurgiu 1-2 (1-1)

astra chiajnaDupa seria celor șapte partide în care nu mai cunoscuseră gustul victoriei, giurgiuvaniii au învins Concordia Chiajna cu scorul de 2-1.
A fost un meci spectaculos la Chiajna, cu două penalty-uri şi o eliminare. Ilfovenii au deschis scorul în min. 15 printr-o lovitură de la 11 metri, după ce Grădinaru a fost faultat în careu de Bejan, iar Paul Batin a fost cel care a transformat penaltiul, astfel ca scorul a devenit 1-0 pentru gazde.
Cu trei minute înainte de finalul primei reprize Astra a restabilit eglitatea prin Nyuaidzi. Atacantul francez a profitat de nesiguranța lui Bălgrădean, care a respins mai întâi greșit o minge, iar apoi nu a reușit să rețină din fața marcatorului Astrei. La 9 minute de la reluare, giurgiuvenii au preluat conducerea grație unei lovituri de la 11 metri acordată corect de centralul partied, în urma unui fault a portarului Bălgrădean asupralu lui Nyuaidzi. Ioniță a transformat de la punctul cu var și a adus cele trei puncte Astrei. Chiajna a rămas în inferioritate în minutul 57, când Fota a văzut al doilea cartonaș galben pentru o tragere de tricou.
Astra rămâne pe locul 6 în Liga 1 și are un avans de patru puncte față de Dinamo, principala urmăritoare. Chiajna este la a patra înfrângere consecutivă din campionat și rămâne pe locul 11.
Astra a câştigat 4 din ultimele 5 întâlniri directe, singurul egal fiind înregistrat în octombrie 2016, 1-1 la Giurgiu
Concordia Chiajna: Bălgrădean – Patache (Yamissi 46), Marc, Albu, Fotas – Bucşa – Grădinaru, Babics, Bumba (Bucurică 69), Cristescu (Pena 72) – Batin
Antrenor Ion Moldovan
Astra: Lazar – Belu, Bejan, Polczaks (Dandea 46), A. Stans – Nyuiadzi (Moise 54), Setos, Mrzljak, A. Ioniţă – V. Gheorghes, Le Tallecs (Abang 70)
Antreno: Edi Iordănescu