Fotbal mic, gesturi mici: Primarul din Putineiu a lovit un arbitru, iar la Prundu, un antrenor a fost batut de spectatori

huoDe la categoria ligii a cincea am remarcat victoria la scor a echipei Maxima Hobaia in fata echipei din Vadu Lat, scor 9-0!, victoria de la Pietrele, scor 5-3 obtinuta de Gloria Comana, la acest joc, la sfarsit arbitrul partidei, Tene Iulian a fost bruscat si trantit la pamant de oficiali ai echipei gazda in drumul spre vestiare.
La partida Gloria Schitu – Ghimpati , scor 5-2 in teren, echipa oaspete a depus la finalul jocului o contestatie pe un jucator presupus a fi pe fals, iar la Heresti echipa gazda s-a impus la scor in partida cu Soimii Ghizdaru: 12-2. De remarcat, in mod negativ totusi, pentru ca am tinut sa inchei cu lucrurile urate de pe stadioane, sunt partidele de la Putineiu si Prundu, pe langa incidentele amintite mai sus petrecute la jocul de la Pietrele.
La Prundu s-a jucat partida Dunarea Prundu – Gigantii Varasti, in deschidere disputandu-se jocul de juniori Under 19.
Am discutat cu arbitri si observatorul jocului si am aflat urmatoarele: la acest joc de copii, pe finalul primei reprize a existat o faza in care cativa jucatori s-au impins reciproc dupa un fault sanctionat de arbitru cu lovitura libera si cartonas galben; totusi, antrenorul echipei oaspete a intrat in teren si l-a luat de gat pe un jucator de la Dunarea Prundu.
Jocul a fost apoi reluat si a venit pauza; pe durata pauzei, in timp ce arbitri si observatorul se aflau la vestiare, pe teren au intrat parinti ai jucatorilor echipei gazda si l-au luat la pumni pe antrenorul echipei din Varasti, umplandu-l de sange.
La interventia arbitrilor si observatorului, conflictul a incetat, intre timp a fost chemata si Politia si Salvarea, iar antrenorul a fost dus la spital.
Repriza a doua de la meciul de juniori nu s-a mai disputat, iar la jocul de seniori, castigat de Gigantii Varasti cu 9-1 nu au fost probleme.
Acesta este adevarul consemnat in raportul de arbitri si observator, iar completari pot veni in media de la alti martori si de la organele de politie care au preluat cazul.
O alta partida cu probleme a fost la Putineiu, unde echipa gazda a invins cu scorul de 4-3 pe Vointa Daia; la o faza oarecare de joc, primarul localitatii, prezent la fiecare joc la teren, dar din pacate fara nicio cultura fotbalistica minima, a lovit cu palma peste fata un arbitru asistent, un baiat de 16 ani care indraznise sa ia o decizie impotriva echipei sale.
Nici nu cunoastem numele acestui primar, nici nu este nevoie pentru ca faptele il descalifica, ca primar, om si parinte.
Din cauza faptei sale va avea de suferit echipa din Putineiu, cazul ajungand la Comisia de Disciplina, asa-zisul edil fiind la joc in calitate de simplu spectator, ceea ce face mai agravanta fapta sa.
In aceasta etapa in care un antrenor si doi arbitri au fost loviti la niste jocuri fara miza, insignifiante valoric, ne intrebam oare ce-i determina pe faptuitori sa recurga la astfel de gesturi care-i descalifica pe ei insisi, dar si echipa pe care o reprezinta, aruncadu-i impreuna la periferia fotbalului, acolo unde se afla deja, dar cu un etaj mai jos, dincolo de acest nivel aflandu-se doar anonimatul si prostia.
Iulian Ivan