Publicat : mie, feb. 28th, 2018

S-a efectuat tragerea la sorţi a barajului pentru Liga 3

liga a teiaFRF a stabilit programul barajului de promovare în Liga 3. Tragerea la sorți a avut loc miercuri, la Casa Fotbalului. Meciurile vor avea loc pe 16 iunie 2018, ora 18:00, turul, și 23 iunie 2018, ora 17:30, returul.
Una dintre urmatoarele echipe, campioana Ligii a IV-a CSM Dunărea Giurgiu (foto) sau Argeşul Mihăileşti, care conduc seriile din Giurgiu, va juca în barajul de promovare cu Bucureşţi, unde favorite sunt Academia Rapid şi Steaua .
CSM Dunărea Giurgiu conduce în seria de sud, în timp ce Argeşul Mihăileşti e lider în seria nord. Se va disputa un play-off între serii, dar Dunărea Giurgiu e marea favorită pentru accederea la baraj.
Cel mai mare interes va fi pentru campioana Ligii a IV-a din Capitală, acolo unde Steaua şi Academia Rapid merg cap la cap, fiind despărţite de numai trei puncte, în urma unei depunctări a giuleştenilor.

Rezultatul tragerii la sorți este următorul:
Regiunea 1: Botoșani – Bacău, Iași – Neamț, Suceava – Vaslui
Regiunea 2: Maramureș – Bihor, Cluj – Sălaj, Bistrița-Năsăud – Satu Mare
Regiunea 3: Brașov – Covasna, Alba – Harghita, Mureș – Sibiu
Regiunea 4: Hunedoara – Caraș-Severin, Arad – Gorj, Timiș – Mehedinti
Regiunea 5: Vâlcea – Teleorman, Argeș – Olt, Dâmbovița – Dolj
Regiunea 6: Ialomița – Ilfov, Giurgiu – București, Călărași – Prahova
Regiunea 7: Vrancea – Constanța, Tulcea – Buzău, Galați – Brăila
Promovează din Liga 4 în Liga 3, campionatul ediţiei 2018/2019, cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB.
Au dreptul să participe la jocurile de baraj numai echipele aparţinând structurilor sportive cu personalitate juridică.
Asociaţiile judeţene de fotbal, respectiv, AMFB, sunt obligate să comunice către Departamentul Competiţii al FRF, în scris, până la data de 11 iunie 2018, echipele calificate pentru a participa la jocurile de baraj şi să transmită copia Certificatului de Identitate Sportivă al acestora eliberat de Ministerul Tineretului şi Sportului.
Echipele care nu vor transmite Certificatul de Identitate Sportivă până la termenul prevăzut în prezentul Regulament nu vor avea drept de participare la jocul de baraj.
Nu are dreptul de a participa la baraj o echipă campioană a unui judeţ dacă localitatea unde clubul îşi are sediul nu este în judeţul respectiv (în această situaţie este acceptată la baraj echipa clasată pe locul următor, în campionatul judeţean respectiv, care îndeplineşte condiţiile cerute de prezentul regulament).
În situaţia în care, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu şi se declară câștigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj.
Dacă și în aceste condiţii egalitatea persistă, jocul se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele, dar cu o pauză de 5 minute acordată la terminarea celor 90 de minute de joc.
În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă, în conformitate cu Legile Jocului.

Despre autor

-