Scoruri astronomice, fotbal chinuit!

fb 2De ce fotbal chinuit? Pentru ca exista, in actuala formula a campionatului judetean, multe echipe ce s-au inscris sau au ramas in competitie pentru a cheltui banii primariilor, in majoritate acestea finantand bugetul asociatiilor repective, dar fara placerea de a juca fotbal. Placerea jocului este stirbita in momentul in care aceste echipe fac doar act de prezenta, jucatorii fiind adusi cu forta, fie neavand nimic de a face cu acest sport, fie avand de a face cu fotbalul… cu ceva timp in urma, varsta tradandu-le reflexele, viteza sau rabdarea, ramanand doar cu talentul si burtile proeminente.

Din pacate, in astfel de circumstante, se nasc scoruri astronomice care fac diferenta intre seriozitate si delasare, in unele situatii, cum vom vedea si in randurile urmatoare, neputinta dand nastere si la violenta verbala si chiar fizica indreptata impotriva adversarilor si chiar a arbitrilor.
Am inregistrat astfel de scoruri in etapa de sambata si duminica, diferenta fiind enorma intre fotbalisti si bucatari, patand imaginea unei competitii ce ar trebui sa reprezinte rampa de lansare catre fotbalul semiprofesionist. La Tantava, echipa locala formata din jucatori care practica fotbalul ca pe un joc de relaxare, de duminica, a intalnit un adversar prea puternic, A.S.Singureni, abonata din startul campionatului la unul din locurile care duc la baraj. Scorul de 0-10 nu este deloc exagerat in conditiile in care echipa oaspete, condusa din teren de Danut Lupu, are in componenta cativa jucatori care au jucat la nivel inalt, si ma refer aici la ligile a doua si a treia.
De asemenea, la Vanatori, echipa locala a zdrobit cu 10-0 echipa din Marsa, in timp ce Argesul Mihailesti a inregistrat scorul etapei la liga 4: 11-0! in fata celor din Trestieni.
La capitolul surprize, surprize am putea incadra victoria echipei Unirea Cosoba in fata mult mai titratei Petrolul Roata: 3-2! De asemenea victoria clara, scor 3-0 , a echipei din Mihai Bravu , in partida disputata acasa impotriva nou promovatei ACS Pro Gurgiu: 3-0! In rest avem rezultate normale:
Spicul Izvoru – Unirea Izvoarele 2-2
MV Calugaren i- Unirea Fratesti 1-0
Dunarea Oinacu – Adunatii Copaceni1-4
Real Colibasi – Gigantii Varasti 1-3
Viit. Vedea – Energia Remus 1-2
Dunarea Giurgiu – Prog. Valea Dragului 5-1
Silver Zorile – Zmeii Ogrezeni 4-2
A.S. Iepuresti – Bol. Vale 1-3
FC Bol. Deal – Avantul Floresti 1-4
Partida Unirea Joita- Vointa Podisor nu s-a disputat deoarece echipa oaspete nu s-a prezentat la joc.

La liga 5 au fost ceva probleme de organizare la Calugareni, acolo unde oamenii de ordine au fost cei care au dat tonul la dezordine, consumand alcool pe marginea terenului si amenintand arbitri cu bataia, lucruri consemnate in raportul de joc de catre acestia. Amenda primita va reprezenta, probabil, cea mai scumpa bere pe care au baut-o respectivii oameni de ordine.
In rest, problemele au inceput sa apara liga a cincea, din ce in ce mai des, nivelul de educatie fotbalistica fiind aici, in mare parte, destul de redus. Au fost probleme mari la Podul Doamnei, acolo unde delegatul echipei gazda a lovit cu piciorul arbitrul de centru, iar unii jucatori l-au amenintat ca daca nu fluiera finalul jocului mai devreme il vor bate, scorul fiind 2-1 pentru ei in min. 88. Arbitrul a eliminat doi jucatori ai gazdelor, dar mai mult nu a putut face, comisia de disciplina urmand sa analizeze incidentele de la acest joc in sedinta de marti.

La Herasti, un jucator al gazdelor, asa zis capitan de echipa, a lovit cu piciorul in spate arbitrul, nemultumit de faptul ca a fost avertizat cu cartonas galben, iar la Pietrele, un jucator a reusit performanta de a lovi si arbitrul de centru si un asistent, de asemenea iritat de faptul ca a primit cartonas galben pentru proteste.

Acesti jucatori de K1 vor fi analizati in fata comisiei de disciplina si vor primi etapele de suspendare cuvenite. Regretabil este insa faptul ca nu inteleg ca la acest nivel conteaza doar placerea de a juca fotbal si nu placerea de a refula violent la adresa oficialilor, in mare majoritate niste copii de 16-20 ani.
La liga 5 am remarcat si scorul de 16-1 cu care echipa ACS Maxima Hobaia a surclasat noua echipa Unirea Ghimpati, echipa gazda fiind de departe o candidata serioasa la promovarea in liga a patra.
Miercuri se va disputa prima etapa de Cupa Romaniei la care vor participa echipe de liga cincea si a patra, jocurile incepand de la ora 16.30. Programul jocurilor este urmatorul:
Olimpia Malu – ACS ProGiurgiu
Soimii Ghizdaru – Unirea Fratesti
Viitorul Putineiu – Energia Remus
Maxima Hobaia – Luceafarul Trestieni
Real Draganeasca – Zmeii Ogrezeni
FC Bol. Malu Spart – FC Bolintin Deal
Unirea Ghimpati – Unirea Vanatori
MV.Calugareni – Dunarea Giurgiu
Vl. Dragului – Real Colibasi
Argesul Mihailesti – AS Mihai Bravu
Unirea Joita – Avantul Floresti

Iulian Ivan