Vreme urata, fair play adevarat!

fb 2Etapa programata sambata la liga a patra a fost una care s- a desfasurat in conditii de ploaie mocaneasca,  un calvar pentru jucatori, arbitri si spectatori, insa partidele au fost disputate toate, terenurile fiind practicabile. Din pacate, programul incarcat datorat dorintei majoritatii echipelor de a incepe tarziu campionatul face imposibila orice amanare, altfel etapele ducandu-se pana spre Craciun… Dar cum terenurile nu au avut de suferit, ci doar vantul si ploaia au stricat fotbalul, toate jocurile s-au disputat in aceasta etapa.
O exceptie a facut jocul de juniori dintre Dunarea Giurgiu si A.S Energia Remus care a fost reprogramat pentru ziua de marti, 10 octombrie.
In partida seriei sud s-au intalnit echipele FC Dunarea Giurgiu si AS Energia Remus, meci anuntat pe retelele de socializare ca fiind unul cu risc ridicat de spectàculozitate, insa pe teren a existat o singura echipa – Dunarea – care a curs intr-o singura directie, atacand Energia si marcand de cinci ori in timp ce oaspetii nu au reusit decat golul de onoare.
Intr-o alta partida echilibrata valoric s-au intalnit AS Mihai Bravu si Adunatii Copaceni, oaspetii reusind sa se impuna cu 3-2 si dovedind inca o data ca sunt o echipa demna de luat in seama.
Surprinzator scorul in partida Dunarea Oinacu – Unirea Izvoarele 5-2, echipa din Oinacu luand primele puncte din acest campionat in fata unei echipe care este o umbra palida a formatiei din ultimii ani. In rest am avut rezultate normale.
AS Mihai Viteazu Calugareni – AS Spicul Izvoru 5-2
AS Real Colibasi – AS Vointa Slobozia 5-1
AS Viitorul Vedea – AS Pro Giurgiu 1-6
Meciul AS Prog. Valea Dragului – AS Gigantii Varasti a fost intrerupt in min. 46 deoarece echipa gazda a ramas in sase jucatori, ceilalti accidentandu-se. Dupa cum arata lucrurile echipa din Valea Dragului este o candidata mai mult decat promitatoare la forfait inca din acest tur de campionat.
Bolintin Malu Spart la primul esec
In seria de nord am asistat la ingenuncherea echipei Bolintin Malu Spart in deplasarea de la Vanatori, acolo unde echipa gazda a dat dovada de o ambitie in plus si a revenit de la 0 – 1, avand si o bara precum ai alte ocazii mari. O victorie meritata a gazdelor care constrange toate echipele din fruntea clasamentului la un efort suplimentar in asigurarea locului de baraj. AS Singureni s-a impus la scor de neprezentare in deplasarea de la Zorile, echipa gazda nereusind sa tina piept mult mai experimentatei adversare, iar la Mihailesti scorul de 3 – 0 a consfiintit de asemenea victoria gazdelor care dovedeste in fiecare etapa ca obiectivul propus – clasarea pe unul din primele doua locuri la finalul campionatului – are acoperire in joc si rezultate.
Celelalte rezultate:
AS Tantava – AS Luceafarul Trestieni 3-2
AS Iepuresti – AS Petrolul Roata 2-0
AS Bol. Deal – AS Unirea Cosoba 2-0
Partida AS Unirea Joita – AS Olimpia Marsa nu s-a mai disputat deoarece echipa din Marsa si a anuntat si ea retragerea din campionat.
La liga cincea am avut cateva surprize:
AS Gloria Schitu – A S Mihai Voda 4-4
AS Viitorul Letca – AS Viit. Toporu 4-1
Celelalte meciuri disputate au fost urmatoarele:
AS Podul Doamnei – AS Sportul Padureni 3-5
AS Naipu – AS Rapid Clejani 1-3
AS Prog. Palanca – AS Vadu Lat 2-1
In derbyul seriei de nord echipa din Hobaia a cedat cu 3 – 4 in fata consatenei AS Zmeii Ogrezeni 2, dar trebuie specificat ca Zmeii au jucat cu prima echipa, Zmeii 1, cea care activeaza la liga 4, rivalitatea dintre Hobaia si Ogrezeni avand radacini adanci in campionatul judetean.
In seria de sud au fost urmatoarele rezultate:
AS Puieni – AS Ciocoveni 1-3
AS Scarisoara – AS Viit. Putineiu 4-2
Fortuna Herasti – AS Mihai Bravu II 9-2
AS Gloria Comana – AS Argesul Hotarele 4-1
AS Agri Gradistea – AS Greaca 7-1
AS Viit. Pietrele – AS Soimii Ghizdaru 5-2
In derbyul seriei s-au intalnit AS Vlad Tepes si AS Vointa Daia 3-6. Echipa din Daia a confirmat locul din clasament si s-a impus pe un teren unde se castiga foarte rar… De remarcat dupa acest joc este si fair-playul gazdelor care au recunoscut superioritatea oaspetilor, fara sa dea vina pe arbitraj, vant, ploaie sau alinierea planetelor.
Si la meciurile dintre Dunarea si Remus, precum sau Hobaia cu Ogrezeni, echipele invinse au avut taria de a recunoaste victoria adversarilor, iar astfel de atitudini fac din campionatul judetean cu adevarat o competitie si sunt un exemplu pentru cei ce nu stiu sa piarda. Sa fie de vina vremea urata?

Iulian Ivan

Un comentariu

  1. Sunteti o rusine pentru fotbalul Giurgiuvean. Despre ce anume vorbim ? Terenurile au fost practicabile, minunat. Cunoscand situatia terenurilor din Judetul Giurgiu, din respect fata de participantii la acest fenomen, ar fi trebuit sa amanati etapa, motive fiind zeci. Lipsa unor vestiare decente unde sa iti poti schimba echipamentul, lipsa toaletelor unde iti poti face nevoile, lipsa unui loc unde sa iti poti face un dus dupa meci..rusinos. Vremea mediocritatii inca este activa in multe minti luminate. Ura ! 27 de ani cu 0 realizari. Mânați măi flăcăi !!!

Comentariile sunt inchise