10 puncte (promisiuni), zero realizări – Slogan de campanie… “Ruinăm Giurgiu!”

In 2020, nouă mii de giurgiuveni cu drept de vot au pus ştampila pe candidatul Adrian Anghelescu, pretendent la fotoliul de primar. Deşi Giurgiu nu era încă o ruină, sloganul “Reclădim Giurgiu” a prins, iar aviatorul a trecut la manşa municipalităţii.
După doi ani, “planul de zbor” al lui Anghelescu… s-a prăbuşit: n-a “reclădit” nimic, iar municipiul arată mai rău decat a arătat vreodată.
Greaua moştenire lăsată de Barbu în visteria municipalităţii – 24 milioane de lei (240 mld. lei vechi) – a crescut la 44 de milioane de lei (440 de mld. lei vechi) în aceşti doi ani, în ciuda sumelor astronomice acordate Primăriei de Guvern (aproape 100 de milioane de lei – adică 1.000 de miliarde de lei vechi!).Dar altceva voiam să vă spun: am găsit aici: https://www.informatiadegiurgiu.ro/adrian-anghelescu-candidatul-pnl-la-primaria-giurgiu-despre-agrement-si-oportunitati-pentru-tineri/ un articol din 21 septembrie 2020, cu zece promisiuni de campanie ale lui Adrian Anghelescu, mai ales pentru tinerii pe care îi angajase să îl însoţească pe străzile municipiului. Citiţi-le pe îndelete şi bifaţi câte sunt realizate. Daca nu aveţi răbdare, vă pot face un rezumat scurt: ZERO!
Vom continua să vă prezentăm şi realizările din alte domenii, din aceeaşi campanie electorală, până atunci, spre delectare, citiţi:

“Adrian Anghelescu, candidatul PNL la Primăria Giurgiu, despre AGREMENT ȘI OPORTUNIȚĂȚI PENTRU TINERI

În viziunea lui Adrian Anghelescu, municipiul Giurgiu are nevoie de o administrație locală eficientă, transparentă, concentrată pe interesul comunităţii, în slujba cetățeanului, axată pe dezvoltarea economică și socială a orașului.
Bunăstarea giurgiuvenilor se poate asigura prin locuri de muncă bine plătite în urma atragerii de investiții noi și susținerea agenților economici existenți.
Acum vom vorbi despre AGREMENT ȘI OPORTUNIȚĂȚI PENTRU TINERI
Municipiul Giurgiu deține resurse neexploatate sau exploatate insuficient în ceea ce privește capacitatea și calitatea zonelor de agrement, a oportunităților pentru petrecerea timpului liber.
Una din aceste resurse pe care ne propunem să o exploatăm este Ostrovul Mocanu, având o suprafaţă totală de peste 500 hectare, cea mai mare dintre cele patru insule din vecinătatea Giurgiului, un loc neatins de civilizaţie, cu vegetaţie şi faună asemănătoare Deltei Dunării, cu nisip şi lacuri interioare de un farmec aparte, unde se pot amenaja plaje civilizate, restaurante în aer liber, trasee pentru biciclete, zone de pescuit.

O alta zonă importantă o reprezintă portul turistic din vecinătatea Căpitaniei Portului Giurgiu. Exploatarea portului este minimă. Nu există un magazin de suveniruri pentru turiștii care acostează, peisagistica zonei este înspăimântătoare, zona de agrement se compune dintr-o parcare cu câteva băncuțe degradate și un magazin de băuturi. Adrian Anghelescu își propune amenajarea peisagistică a zonei, renovarea clădirii Căpităniei pentru a oferi infrastructură necesară dezvoltării unor magazine pentru suveniruri, spatii de cultură (muzeu, expoziții), zonă de restaurante.
Canalul plantelor oferă posibilitatea amenajării în capătul estic a unei plaje speciale pentru copii. Curenții de apă sunt aproape inexistenți, se poate interveni ușor pentru amenajarea cotelor de adâncime, există acces facil auto și pietonal.

Zona Ostrovul Mocănașu, cunoscută giurgiuvenilor ca ”la piciorul podului” oferă zone de vegetație splendide, unde există deja o plajă naturală, văduvită de o minimă amenajare civilizată cu grupuri sanitare, parcare auto și locuri de colectare a gunoiului. Și această zonă oferă posibilitatea unor parcuri de agrement, zone de pescuit, circuite offroad pentru biciclete, motociclete sau alte vehicule motorizate destinate unor astfel de amenajări. Trebuie să revitalizăm această resursă a orașului.

Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Regional (POR), pentru perioada 2021-2027 a alocat Axa 3 – O regiune cu orașe prietenoase cu mediul, ce are ca obiectiv „Îmbunătățirea protecției naturii și a biodiversității, a infrastructurii verzi în special în mediul urban și reducerea poluării”.

În ceea ce privește agrementul, candidatul Adrian Anghelescu propune dezvoltarea următoarelor obiective:
1. Realizarea unei zone de agrement în partea estică a Canalului Plantelor, destinată copiilor, cu plajă, restaurant, sporturi acvatice, tiroliană peste apă;
2. Amenajarea unei zone în cadrul Ostrovului Mocanu care să includă plajă, circuit de biciclete și zone de pescuit;
3. Realizarea unor obiective de agrement în zona Ostrovului Mocanașu care să cuprindă plaja și spații de joacă în aer liber;
4. Realizarea unei zone de cafenele și restaurante pe Insula Ciobanu în parteneriat cu S.C.A.E.P GIURGIU PORT S.A., pe platforma unde funcționa în trecut vama la trecerea cu bacul. De asemenea, avem în vedere și amenajarea unor terenuri de sport în aer liber, în această zonă;
5. Reamenajarea Parcului Steaua Dunării pentru crearea unei zone de agrement cu spații pentru picnic, zona de „street food”, târg de vechituri, patinoar, pistă de biciclete și de karting;
6. Extinderea și reabilitarea falezei Dunării în zona căpităniei și amenajarea peisagistică a terenurilor limitrofe, crearea unui parc de agrement în parteneriat cu C.N. APDF S.A.;
7. Realizarea unui circuit turistic pe Dunăre, în parteneriat cu orașul Ruse, care să ofere plimbări cu vaporașul în fiecare zi;
8. Realizarea unui festival culinar periodic în parteneriat cu orașul Ruse, organizat atât în Giurgiu, în zona pietonală cât și într-o locație a orașului Ruse. Asigurarea transportului gratuit pentru cetățenii ambelor orașe, la acest festival;
9. Reabilitarea Parcului Alei și realizarea în fiecare parc din oraș a unei zone de Fitness Urban;
10. Continuarea programelor ANL de construire imobile pentru tineri și construirea unor imobile pentru persoane cu situații sociale deosebite.
Votează Adrian Anghelescu – primar al municipiului Giurgiu!”

Ion Diaconescu