Nașu’ mare – specialist în botezuri… (O dată vede nașul păsărica finii)

Inceputul activității de naș a primarului Adrian Anghelescu a debutat într-un interviu televizat și difuzat pe rețelele de socializare, atunci când a botezat pontonul și vaporasul pentru care abia tăiase ombilicul. “Năpasta” și “Deficit”, a fost denumirea dată de nașu’ mare celor două investiții, care nici acum nu sunt în funcțiune.
Intre timp, giurgiuvenii au realizat că denumirea a fost dată… greșit – primarul este ca o adevărată “Năpastă” pentru municipiu, iar “Deficit” este situația în care a adus instituția pe care se face că o conduce – 44 milioane de lei (440 de miliarde de lei vechi) datorii în mai puțin de doi ani de… nășit.
Nașu’ de la Primărie a mai botezat anul trecut și sala de sport de la școala nr. 7 – “Kaffy Stanculescu” – iar în ședința de joi, 27 iulie a anului de grație 2022, pentru că a început să-i placă, va năși pista de atletism, cu numele de “prof. Alexandru Spiridon”.
Pentru că toate trebuie să poarte un nume, îi propunem nașului mare de la Primărie, să organizeze un concurs pentru numele Bazinului de înot didactic (de exemplu, “Inecatul”), chiar dacă “l-a scăpat” în curtea Consiliului Județean.
Nașu’ mare ar putea să găsească nume de botez interesante și pentru proiectele pe care nu prea le-a băgat în seamă până acum sau la care a renunțat (la unele definitiv și irevocabil)… Dacă l-a părăsit muza, iată cateva sugestii:
– Pentru proiectul de 5 mil. euro de pe Canalul Cama, la care a renunțat: “La căsuța din pădure” (prietenii știu de ce);
– Pentru proiectul Casa Tineretului și trotuarele din cartierul Rudari: “Casa trotuarului… cu cântec” (aceiași prieteni care cunosc dedesubturile);
– Pentru proiectele de anvelopare la care a renunțat: “Haină peste pilot(ă)”;
Pentru “abnegația” cu care a nășit municipiul în acest mandat, cu siguranță, cetățenii îl vor… năși la randul lor cu o veche zicală românească – “O dată vede nașul păsărica finii”…
Iadu Michiduță