Cine pune „talpi” culturii?

Florina si Florin Stefan acuza...
Florina si Florin Stefan acuza...

In cadrul unei conferinte de presa sustinute in urma cu o saptamana, Florin si Florina Stefan, managerul si coregraful Asociatiei Culturale Floria Art si-au exprimat nemultumirea vis a vis de sicanele si jignirile pe care directorul Centrului Cultural Ion Vinea le-a adus Asociatiei in general si parintilor si copiilor in special.

Directorul respectivei institutii de cultura le-ar fi reprosat – cu un ton deloc ortodox – ca nu au evoluat pe scena amplasata in fata Teatrului Tudor Vianu, in ziua de 21 aprilie, asa cum era programat. O acuzatie gratuita, spun reprezentantii Floria Art, mai ales ca directorul Centrului Cultural a facut reprosurile in gura mare, la circa o jumatate de ora dupa ce trupele de copii ale Asociatiei Floria Art evoluasera…

Toata lumea stie, dar nimeni nu are curaj sa vorbeasca…

„In domeniul in care lucram noi exista un soi de… invidie subterana. Toata lumea stie, dar nimeni nu are curajul sa deschida gura. Nu se mai poate asa. Este in detrimentul acestor copii foarte talentati, chiar si impotriva celor care se straduiesc sa-i promoveze si in capul carora se sparg vorbele urate  si jignirile spuse de unii, aiurea.

De-a lungul timpului, noua ni s-au facut  probleme si multe sicane, ni s-au pus bete in roate – din partea conducerii Centrului Cultural Ion Vinea. Si nu am inteles niciodata de ce…

Avem dovezi ca trupele noastee au evoluat pe scena…

Cea mai mare jignire la adresa parintilor, a copiuilor, a noastra personal a fost in ziua de 21 aprilie, cand noi am participat cu mare drag la manifestarile de ziua orasului. Am sustinut un spectacol destul de consistent si ne-am straduit sa transmitem mesajul nostru de dragoste pentru giurgiuveni… Insa am ramas stupefiati, cand dupa incheierea spectacolului am fosrt acuzati ca nu am fost pe scena, ca nu am tinut spectacolul si ca am incurcat programarea organizatorilor. A fost o jignire adusa acestor copilasi, care au muncit foarte mult. Nu mai zic de noi ca si antrenori sau de parintii copiilor… parintii au investit in costume, au venit cu copiii la scena, au facut fotografii si au filmat evolutia copiilor…

Cred ca nu mai trebuie sa existe asemenea rautati… Noi avem dovezi ca spectacolul a fost sustinut – e aberant sa se sustina de catre un singur om ca nu am fost pe scena…

Nu e normal ca cineva sa-si bata joc de munca copiilor…

Aceasta a fost ultima incercare prin care am trecut, dar de-a lungul timpului au fost foarte multe… Nu mai pot sa mai tac, de aceea m-am hotarat sa vorbesc. Si dion acest moment voi spune tot ce se va intampla, pentru ca nu e normal ca cineva sa-si bata joc de munca noastra, a copiilor si de investitiile parintilor.

Facem un apel catre autoritati – un prim pas mare s-a facut – sa ne unim fortele pe planul cultural local, sa aratam ca avem valori certe aici, pe plan local”, a declarat Florina Stefan.

Exista loc pentru toata lumea…

La randul sau, Florin Stefan, managerul Asociatiei Culturale Floria Art a tinut sa puncteze cateva aspecte: „Pana in acest moment eu am ocolit tot timpul acest subiect. Pentru ca am convingerea ca exista loc , atunci cand este vorba de copii… Este segmentul lor si ei trebuie tratati toti la fel. Dar in momentul in care un director al unei institutii de cultura face asa ceva, as vrea sa-i adresez doar o intrebare: despre ce cultura este vorba? Pana acum nu am luat atitudine vis a vis de aceste sicane, dar acum, in calitate de manager si de profesionist consider ca nu mai trebuie sa tac. Mai este o problema – tot timpul  – de patru ani de cand sunt in Giurgiu au fost asemenea piedici. Daca cineva are ceva de discutat, il rog sa ma contacteze. Suntem deschisi oricaror moduri de colaborari culturale. Faptul ca avem aceste rezultate este rodul muncii noastre, nu este vorba de concurenta pe plan local… Nu vreau sa ajung in situatia in care sa spun ca trebuie sa ne cerem scuze ca suntem foarte buni…”

Punctul de vedere al directorului Centrului Cultural Ion Vinea – Virgil Petanca – vis a vis de acest subiect va fi publicat in editia electronica de maine a publicatiei noastre.

Un comentariu

  1. Felicitari Floria Art pentru tot ceea ce faceti pentru copiii nostri! Rusine domnului Petanca!

Comentariile sunt inchise