A doua zi a “Campaniei de cosire a ierbii și salubrizare a spațiilor verzi” din municipiu

In urma publicării materialului video realizat de OPEN TV, de marți 4 mai- https://www.facebook.com/opentv1/videos/294880588881757 – GSL a grăbit puțin campania de cosire a bălăriilor care au năpădit orașul Giurgiu. Astăzi, o echipa GSL, coordonată de viceprimarul Marian Damian a ajuns și la Pista de Atletism, acolo unde iarba era atât de mare, încât a trebuit să fie folosit un utilaj agricol pentru cosire.
Tot astăzi, Primăria a publicat și un material care conține informații despre această campanie, material pe care îl publicăm integral:

Campanie de cosire a ierbii și salubrizare a spațiilor verzi
Problema vegetației abundente din parcuri, spații verzi, din jurul blocurilor, de la pista de atletism și în cartierele de locuit este tratată cu responsabilitate de către municipalitate, astfel că urmează o amplă campanie de toaletare și igienizare a acestor spații.
Prin intermediul Giurgiu Servicii Locale și în coordonarea viceprimarului Marian Damian, campania a fost demarată în cartierul Tineretului, iar astăzi, 5 mai, o echipă lucrează la pista de atletism, cu o cositoare mecanică automatizată și cu o alta agricolă.Precipitațiile abundente și temperaturile prielnice au făcut ca în ultimele zile creșterea vegetației să fie favorizată și în unele locuri să provoace neplăceri cetățenilor. Într-un ritm susținut și după un program bine stabilit, toate zonele vor beneficia de aceste servicii.
La sfârșitul săptămânii, mai exact vineri și sâmbătă, toate echipele GSL vor lucra pe șoseaua București, de la intrarea în oraș- strada Ierusalim spre CFR, urmând ca de lunea viitoare, în decurs de o săptămână, iarba să fie cosită masiv, în toate cartierele orașului.
Și, cum o colaborare bună cu cetățenii este esențială în orice activitate a municipalității, giurgiuvenii sunt rugați să permită accesul echipelor în toate zonele cu vegetație abundentă, prin parcări de autovehicule care să nu obtureze sau să blocheze și să sesizeze, acolo unde este cazul, zone cu probleme omise de echipele GSL.
În acest scop, pot utiliza adresa sesizari@primariagiurgiu.ro sau pot folosi pagina oficială de facebook a Primăriei Giurgiu.
De asemenea, Direcția Poliției Locale va contribui, acolo unde este cazul, ca acest serviciu public să se desfășoare în cele mai bune condiții pentru un climat de curățenie și siguranță.
Pe această cale, primarul Adrian Anghelescu reiterează rugămintea adresată giurgiuvenilor de a menține curățenia în oraș, în spațiile publice, de a nu vandaliza și distruge bunurile comune și de a păstra patrimoniul în cele mai bune condiții, mulțumind celor care susțin activitatea administrației locale prin ordine și curățenie.