A inceput sesiunea a doua la BAC

A inceput sesiunea a doua la BAC
A inceput sesiunea a doua la BAC

Sesiunea a doua de la examenul de bacalaureat 2012 a inceput luni cu probele orale de limba romana si limba materna, dupa ce la sedintele de meditatii gratuite organizate in scoli s-au prezentat aproximativ jumatate dintre elevii care se estima ca vor veni la pregatire, potrivit Ministerului Educatiei.

Aproape 100.000 de candidati au fost inscrisi pentru EXAMENUL DE BAC 2012 – SESIUNEA DE TOAMNA de anul acesta, care se va desfasura in 304 centre de examen, a informat Ministerul Educatiei.

Luni au fost programate probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limba materna, acestea urmand sa aiba loc si marti, respectiv marti si miercuri. Pentru sustinerea acestor probe s-au inscris 12.726 de candidati.

Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna este programata in intervalul 21-22 august, in timp ce evaluarea competentelor digitale va avea loc in 23 si 24 august, potrivit calendarului examenului.

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la aceste probe nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta, in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu.

Prima proba scrisa (limba si literatura romana) a bacalaureatului din sesiunea de toamna se va desfasura luni, 27 august. Aceasta va fi urmata marti, 28 august, de proba de limba si literatura materna, in timp ce proba obligatorie a profilului este programata pentru miercuri, 29 august. Ultima proba scrisa, cea la alegere a profilului si specializarii, va avea loc, vineri, 31 august.

In 2 septembrie, pana la ora 16.00, vor fi afisate primele rezultate si vor fi depuse contestatiile (16.00 – 20.00).

REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT 2012 – SESIUNEA A DOUA vor fi afisate in 5 septembrie, atat la scoli, cat si pe site-ul Ministerului Educatiei, pe EDU.RO.

Potrivit Ministerului Educatiei, numarul total de candidati care s-au inscris pentru sustinerea examenului de bacalaureat in sesiunea august-septembrie este de 99.111.

Anul trecut, pentru aceasta sesiune s-au inscris 109.595 candidati, cu aproape 40.000 mai multi decat in 2010.

Promovabilitatea la sesiunea din toamna a bacalaureatului din 2011 a fost de 16,8%.

Anul acesta, la prima sesiune a examenului de bacalaureat, au promovat 44,41% dintre candidati.