Actrița și regizoarea ILEANA POPOVICI a vizitat astăzi Biblioteca „I.A. Bassarabescu din” GIURGIU!

Sosită în municipiul Giurgiu pentru rezolvarea unor probleme personale, renumita actriță Ileana Popovici nu a ratat un drum pană la Biblioteca Județeană I.A. Bassarabescu, unde a fost întampinată de doamna director, Daniela Bardan și de ceilalți angajați ai instituției de cultură.„Am discutat despre noi proiecte culturale, legate de constituirea unui viitor fond documentar Ileana Popovici, la Biblioteca Județeană I.A. Bassarabescu din Giurgiu. M-a bucurat faptul că doamna Ileana Popovici a fost plăcut impresionată de darurile oferite Bibliotecii de către Episcopia Giurgiului, cu prilejul inaugurării Sălii Centenar. Este vorba despre 4 lucrări din Colecția „România întregită – Primul Centenar” – a precizat Daniela Bardan, directorul Bibliotecii judetene.
Dintre personalitățile aflate în panoplia bibliotecii, renumita actrita a remarcat prezența Elenei Alistar (n. 1 iunie 1873 – d.1955) medic și om politic român , singura femeie care a făcut parte din Sfatul Țării din Basarabia (1918), mătușa scriitoarei Magda Isanoși directoarea Școlii Eparhiale din Chișinău (Școală pentru fetele de preoți și învățători).Actrița și regizoarea Ileana Popovici s-a născut în comuna Buturugeni, județul Giurgiu, părinții domniei sale fiind refugiați din Basarabia, și este absolventă a Conservatorului de Muzică din București.
A jucat, de-a lungul carierei în filme, precum „Reconstituirea”, „Pentru patrie”, „Prea mic pentru un război atât de mare”, „Zodia fecioarei” sau „Filip cel Bun”. Intr-o declaratie dată unui ziar central în urmă cu mai mult de 20 de ani, actriţa Ileana Popovici spunea, “în toată viaţa mea am avut un singur loc de muncă, la Televiziunea Naţională”.