Publicat : lun, mart. 21st, 2016

Cinematograful din Giurgiu ar putea fi reabilitat

cinemaPlecând de la ideea că dezvoltarea locală este în responsabilitatea comunității, Institutul Qvorum și Organizația Bene Merenti au implementat în perioada aprilie 2015-martie 2016 în județul Giurgiu proiectul „Idei pentru comunitate”. Prin stabilirea unei platforme de comunicare și implicarea activă a cetățenilor, reprezentanții celor două organizații au aflat care este cea mai mare dorință a comunității giurgiuvene, aceasta fiind reabilitarea Cinematografului București ca și oportunitate de recreere.
În cadrul întâlnirii, de joi 17 martie de la Camera de Comerț Giurgiu, organizată de cele două ONG-uri la care a participat și primarul Nicolae Barbu alături de reprezentanții Direcției Europene din cadrul Primăriei, principala temă de discuție a fost reabilitarea fostului Cinematograf. La întâlnire au fost prezenți și unul dintre proprietarii clădirii retrocedate, Cinematograful București nemaifiind de ani buni clădirea statului, prin urmare autoritățile publice locale giurgiuvene aflându-se în imposibilitatea de a efectua investiții acolo.
După mai multe consultări între proprietarii clădirii, primarul Nicolae Barbu și reprezentanții Direcției Programe Europene din cadrul Primăriei Giurgiu, a reieșit o variantă pe care a prezentat-o edilul șef, la întâlnirea publică: „Reabilitarea și repunerea în funcțiune a Cinematografului București reprezintă un proces de durată. Sunt oportunități de atragere a fondurilor europene pe Axa 5 și pentru o mai mare sustenabilitate a proiectului, vă vom sprijini și vă spun ca puteți include și Primăria Giurgiu în proiect, ca partener.”
Totodată, conducerea municipalității din Giurgiu este conștientă de faptul că lipsa unui cinematograf înGiurgiu a reprezentat tot timpul o problemă spinoasă, fapt pentru care a fost luată în calcul varianta Casei Tineretului care de curând a trecut în proprietatea administrației locale din Giurgiu:
„Pentru Giurgiu o oportunitate ar fi Casa Tineretului, pe care să încercăm să o includem într-un proiect, dar mai avem un pas, acela de a face actul de predare-primire între Consiliul Județean și Primăria Giurgiu. Aici vom putea da două din sălile clădirii pentru amenajarea unui cinematograf”, a adăugat primarul Nicolae Barbu.
Întâlnirea a oferit așadar un cadru plăcut de dezbatere publică, cu toți factorii implicați, atât proprietarul cât și municipalitatea arătându-și disponibilitatea de a redeschide cinematograful, după implementarea unui amplu proces de modernizare, reabilitare și dotare.
Cu acest prilej au fost prezentate și rezultatele unui sondaj de opinie realizat în Giurgiu, cu această temă, din care reiese ca giurgiuvenii, in proporție de 98% considera importantă existența unui cinematograf în oraș și majoritatea ar plăti pe un bilet 15 lei.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Stela spune:

    „Ar putea fi reabilitat?”….parca suntem in lumea a 3-a!!! Sau vin alegerile si v-ati apucat de treaba???