Publicat : Dum, mai 7th, 2017

Vizita inopinata a ministrului Razvan Cuc pe santierele din jurul Bucurestiului

Capitala mai 2017In data de 5 mai 2017, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Ștefan Ioniță au efectuat o vizită de lucru inopinată pe șantierele din jurul Bucureștiului, pentru a verifica stadiul lucrărilor.
Prima oprire a fost pe șantierul secțiunii București – Ploiești, parte din Autostrada A3 București – Brașov. Pe acest tronson de autostradă, ministrul a constatat o mobilizare deficitară. Ca urmare, conducerea CNAIR a decis să îi trimită constructorului o înștiințare de remediere, astfel incat societatea va fi penalizată pentru slaba mobilizare.
Ministrul Transporturilor a verificat și lucrările la Varianta de Ocolire Mihăilești, pentru care a fost semnat în aprilie 2016 contractul de execuție, unde a constatat ca stadiul fizic (de 7,2%) este nesatisfăcător.
Vizita i-a luat prin surprindere sip e constructorii de pe șantierul Centurii rutiere a Bucureștiului, lot 1 – secțiunea DN7 – A1. Desi santierul este monitorizat zilnic de specialiștii din cadrul CNAIR, la acest moment, stadiul fizic de execuție este de 57%.
“Am mers într-o vizită neanunțată pe șantierele din jurul Bucureștiului, în urma căreia mă declar extrem de nemulțumit. Este inadmisibil să nu găsim muncitori la lucru, în condițiile în care avem termene de respectat. Nu pot accepta această lipsă de implicare din partea constructorilor și susțin luarea unor măsuri extreme, pentru ca această situație să fie remediată. Nu mă voi opri aici. Vreau să fie toți conștienți că în orice moment mă voi deplasa pe șantiere să inspectez situația lucrărilor. Săptămâna viitoare, luni, aștept toți constructorii de pe șantierele pe care le-am vizitat astăzi, la Ministerul Transporturilor cu explicații și soluții clare”, a declarat Ministrul Răzvan Cuc.
O altă oprire a fost pe podul situat peste râul Vedea, Alexandria. Aici, Ministrul Transporturilor a constatat eficiența ridicată a constructorului în execuția lucrărilor. Au fost finalizate lucrările de consolidare și protecția infrastructurilor precum și cele de refacere a rampelor podului, pe calea amonte.
În prezent, se fac reparații la suprastructura podului, se lucrează la montarea bordurilor, realizarea trotuarului și montarea parapetului de siguranță pe calea 1. Urmează finalizarea lucrărilor pe calea 1 prin așternerea sistemului rutier (două straturi de asfalt). Pe 09.05.2017 vor începe lucrările la calea 2. Proiectul va fi finalizat complet până în iunie 2017.
CNAIR derulează programe de întreținere și modernizare pe toată rețeaua de drumuri naționale. Astfel, Ministrul a mers să verifice și lucrările pe DN 5A (29 km), DN 5 București – Adunații Copăceni (11 km).
Vizita Ministrului Transporturilor face parte din programul de inspecție a șantierelor, pentru obiectivele de infrastructură de transport.

Despre autor

-