Alertă InfoCons! 264 tipuri de măşti neconforme dintre care 40.15% sunt contrafăcute!

InfoCons a realizat un studiu cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european, cu privire la numericul măştilor de protecție neconforme.
Conform datelor colectate, in prezent sunt 264 tipuri de măşti neconforme, date raportate la perioada ianuarie 2020 – august 2021.
Din punct de vedere al țărilor care au emis alertele situația este următoarea :
23.86 % au fost emise de Belgia
18.18 % au fost emise de Germania
10.61 % au fost emise de RomaniaDin punct de vedere al țării de provenientă a măştilor neconforme ce au făcut obiectul acestor alerte situații este următoarea :

85.6 % Republica Populară Chineza
6.82% necunoscută
3.79 % TurciaTotodată, conform datelor colectate 40.15 % din măştile ce au făcut obiectul acestor alerte sunt contrafăcute.
’Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstra-ți bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine! InfoCons este alături de tine, 0219615! ’’
Sorin Mierlea –Președinte InfoCons