Amenzi usturatoare pentru arderea resturilor de vegetatie, fara respectarea normelor prevazute de Lege

Numai in ultimele trei luni (iulie, august si septembrie), ISU Giurgiu a intervenit pentru stingerea unui număr de 557 de incendii de vegetație uscată, miriște și gunoi menajer – care au mistuit aproximativ 474 ha.
Marti, 01 octombrie 2019, un cetățean din localitatea Hulubești, comuna Călugareni, ca urmare a arderii resturilor de vegetație uscată și miriște fără obținerea permisului de lucru cu focul și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți a fost sancționat cu AMENDĂ ÎN VALOARE DE 2.500 LEI, conform art. 1, pct. 3, lit. r din HGR nr. 537/2007.
ISU Giurgiu ii atentioneaza pe toți cei care nu respectă prevederile legale prevăzute în actele normative ca riscă să fie sancționați contravențional cu amendă.
“Pe lângă aspectele de ordin financiar nu uitați de cel mai important aspect, și anume, că au fost situații în care ne-am confruntat cu persoane decedate din cauza incendierii terenurilor agricole în scopul iginenizării acestora. SPUNEȚI STOP INCENDIILOR DE VEGETAȚIE USCATĂ!!! PROTEJAȚI-VĂ VIAȚA ȘI PROPRIETATEA!!!”, noteaza cei de la ISU Giurgiu pe pagina lor de facebook..