ANOFM: Se reia plata indemnizației de șomaj tehnic și acordarea unor zile libere plătite părinţilor

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă continuă aplicarea măsurilor de protecţie socială a angajaţilor în contextul epidemiologic generat de răspândirea coronavirusului SARS-CoV2, reluându-se plata indemnizației sub formă de șomaj tehnic, precum și acordarea unor zile libere plătite părinţilor.
ANOFM va acorda sprijin financiar sub formă de șomaj tehnic, potrivit Ordonanței de Urgență nr. 111/2021 pentru stabilirea unor măsuri de protecţie socială a angajaţilor şi a altor categorii profesionale în contextul interzicerii, suspendării ori limitării activităţilor economice, determinate de situaţia epidemiologică generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Măsura se va aplica până la data de 31 decembrie 2021.
Angajatorii au la dispoziție platforma digitală https://aici.gov.ro pentru încărcarea documentelor necesare acordării șomajului tehnic pentru angajații cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, cu modificările și completările ulterioare.
De asemenea, angajatorii din judetul Giurgiu pot depune documentele necesare prin poșta electronica la următoarea adresă de e-mail: nicoleta.goleanu.gr@anofm.gov.ro.

Documentele necesare acordării șomajului tehnic sunt prevăzute de Ordinul Ministerului Muncii și Protecției Sociale nr. 947/2021 și sunt următoarele:
– cererea pentru acordarea şomajului tehnic;
– declaraţia pe propria răspundere a angajatorului;
– lista persoanelor care urmează să beneficieze de indemnizație cărora li s-a suspendat contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, pentru care se solicit acordarea sumelor necesare plății indemnizației prevăzute la art. 1, alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2021.

Formularele se găsesc pe site-ul AJOFM GIURGIU la următoarea adresă: https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Giurgiu&categ=5&subcateg=4&page=0&idpostare=18142.