Bilanțul edilului șef, la un an de la preluarea mandatului

La sărbătorirea unui an de la câștigarea mandatului de primar, în loc să vină în fața cetățenilor cu un bilanț al realizărilor, edilul șef postează pe contul de facebook al Primăriei, două comunicate de un penibil dus la extrem.
In timp ce giurgiuvenii își rup mașinile prin gropile neastupate din carosabil, oamenii primarului se laudă cu emfază că au amendat cu 300 de lei un șofer căruia, dintr-o reprobabilă neatenție, i s-a scurs noroi din bena basculantei (e adevărat, urât mirositor) pe șoseaua de centură.
Cel de-al doilea comunicat este rupt parcă din filmele cu Stan și Bran: edilul șef face apel la giurgiuveni să se transforme… în polițiști locali și să-i raporteze la Primărie pe cei care fură siguranțele sau deteriorează tablourile care deservesc iluminatul public.
Ca să fie tacâmul penibilității complet, conducerea primăriei, oricare ar fi acea conducere, “informează” cetățenii că nu municipalitatea este vinovată de întreruperile dese ale iluminatului public, ci… “agenturili străine”.
Vă prezentăm mai jos cele două comunicate de presă, care marchează un an de mandat al primarului Adrian Anghelescu:

Comunicat de presă
De aproximativ o lună, municipalitatea din Giurgiu se confruntă cu o problemă majoră în ceea ce privește întreruperea iluminatului public stradal, în mai multe cartiere și pe mai multe tronsoane de drum tranzitate frecvent.
Informăm cetățenii că iluminatul public stradal nu este oprit intenționat de Primărie sau din cauza unor avarii, ci aceste fapte sunt produse de anumite persoane din municipiul Giurgiu care intervin asupra singuranțelor ce sunt amplasate la baza stâlpilor de iluminat sau la tablourile de control care alimentează mai multe străzi.
Pentru a preîntâmpina producerea unor accidente de circulație cu victime și a unor fapte antisociale, Primăria municipiului Giurgiu face apel către cetățenii care pot fi martorii unor astfel de acțiuni, să apeleze Dispeceratul Poliției Locale la numărul de telefon: 0246 274 668.
De asemenea, persoanele care săvârșesc aceste fapte trebuie să conștientizeze că pot avea urmări grave, ajungându-se chiar și la accidente de circulație mortale.

COMUNICAT DE PRESĂ (de rahat – N.R.)
În data de 28 septembrie 2021, în jurul orei 08:00, polițiștii locali aflați în serviciu au identificat pe Șoseaua de Centură (sensul giratoriu Steaua Dunării-Spălătoria auto) carosabilul murdărit cu reziduri provenite de la Stația de epurare din zonă, iar o parte din acestea erau depozitate pe un teren privat, adiacent șoselei. S-au efectuat verificări pentru identificarea persoanelor vinovate, luarea măsurilor legale și aducerea la starea inițială a carosabilului.
Cu sprijinul conducerii SC Apa Service SA, a fost identificat conducătorul auto V.F.,acesta făcându-se vinovat de împrăștierea pe domeniul public (carosabil) de nămol, faptă prevăzută și sancționată de HCLM nr. 229/2021, a fost aplicată sancțiune contravențională în valoare de 300 lei și s-a luat măsura aducerii carosabilului la starea inițială, încărcarea nămolului și depozitarea acestuia în locuri autorizate.
Rugăm cetățenii municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.
Direcția Poliției Locale