Campania Wikipedia la Biblioteca Județeană “ I.A. BASSARABESCU” Giurgiu

Wikipedia reprezintă o parte valoroasă a fiecărui proces de cercetare. Mai multe referințe bibliografice fac din Wikipedia un instrument de referință mai bun. Mii de articole au nevoie de mai multe referințe. Dacă fiecare bibliotecar din lume ar dedica 15 minute pentru a rezolva o solicitare pentru citarea unei surse de autoritate, Wikipedia ar acoperi aceste lipsuri într-o mare măsură.
Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu s-a alăturat campaniei #1LIB1REF, adăugând referințe în articole Wikipedia. Evenimentul s-a desfășurat în data de 2 februarie, la sediul bibliotecii. După prezentarea proiectului, bibliotecarii au fost invitați să adauge referințe, luând, astfel, parte la amplul proces de dezvoltare a sistemului de referințe Wikipedia.
#1Lib1Ref (Un bibliotecar, o referință) este o campanie care se desfășoară în două etape: 15 ianuarie 2023 – 3 februarie 2023 și 15 mai 2023 – 5 iunie 2023 și este sprijinită de Wikipedia Library și în ro.wikipedia.org de către Wikimedians of Romania and Moldova.Ca parte a campaniei, bibliotecile de toate tipurile și dimensiunile sunt încurajate să organizeze activități de promovare a campaniei. Ca de fiecare dată, Daniela Bardan, managerul bibliotecii județene, a susținut bibliotecarii implicați în campanie. Cu spirit de echipă și entuziasm, împreună, am confirmat încă o dată că dacă vrei, poți!
Țelul campaniei este ca fiecare bibliotecar să adauge o referință în Wikipedia. Orice referință bibliografică către o sursă de încredere reprezintă un beneficiu pentru cititorii Wikipedia din întreaga lume. Atunci când un bibliotecar adaugă o referință la un articol, acesta trebuie să se asigure că include și hashtag-ul #1Lib1Ref și #1Lib1RefCEE, pentru a permite administratorilor campaniei să urmărească aceste contribuții.
#1LIB1REF #1LIB1REFCEE