Ce are de ascuns conducerea Penitenciarului Giurgiu?

In spatele zidurilor Penitenciarului Giurgiu, pe langa dramele celor inchisi, tindem sa credem ca se mai ascund si alte… secrete. Pe ce ne bazam? Pe secretomania si lipsa de comunicare si de deschidere a conducerii „institutiei”…

In urma cu o saptamana, un detinut din Penitenciar s-a spanzurat…

Niciun comunicat nu s-a transmis: nici spre media locala, nici spre cea nationala. Iar in fata acestei… secretomanii, nu putem decat sa facem supozitii si sa credem – legitim – ca se incearca ascunderea acestui eveniment. Nici incidentele grave petrecute nu cu mult timp in urma, cand mai multi detinuti s-au incaierat si s-a lasat cu raniti, nu au scapat de… cenzura. Asa cum si intamplarea cu drona care „baga” telefoane in penitenciar, a fost aflata de presa pe surse.

Pe langa ceea ce am consemnat, surse din Penitenciarul Giurgiu ne-au informat ca exista o „stare de conflict mocnit” intre mare parte dintre angajati si directorul institutiei. De altfel, aceasta stare conflictuala poate fi urmarita pe site-ul sindicatului lucratorilor din sistem, unde doua materiale atrag atentia asupra situatiei din Penitenciarul Giurgiu:

http://www.fsanp.ro/2013/04/reteaua-clanului-stanica-de-la-penitenciarul-giurgiu/comment-page-1/

http://www.fsanp.ro/2013/05/rasturnare-de-situatie-stanica-a-devenit-directorul-penal/

Asadar, intrebarea din titlul materialului este cat se poate de legitima: Ce are de ascuns conducerea Penitenciarului Giurgiu? Iar atata vreme cat lipsa de transparenta si deschidere catre presa si publicul larg, face legea in Penitenciar, intrebarile si suspiciunea se vor acutiza.

Vom reveni si cu alte materiale si informatii cu privire la starea conflictuala dintre angajati si conducerea Penitenciarului Giurgiu…