Cenaclul literar „Luceafarul” din Giurgiu, la Gaudeamus

După amiaza celei de a treia zi, a ediției de anul acesta, a Targului „Gaudeamus” de la standul editurii „Amurg sentimental”, a fost dedicat lansărilor de carte ale unor membrii ai Cenaclulului literar „Luceafărul” din municipiul Giurgiu.
Recentele apariții de carte de la prestigioasa editură bucureșteană, coordonatată de scriitorul și criticul literar Ion Machidon, semnate de Dunia Pălăngeanu, Ioana Nicolae și Rhea Silvia Lărgeanu, au sporit frumusețea acestei sărbători autumnale de carte. Autoarele au îmbogățit patrimoniul literaturii romane prin inedite producții artistice, dovedind maturitate creativă.
Astfel, Dunia Pălăngeanu, prin volumul „Poeme cu ingeri”, realizează, dupa cum mentionează in „Postfață” editorul Ion Machidon „o carte sinteză de idei creștine, prezentate sub fornă de rugăciune și-nchinare”.
Ioana Nicolae a adus prin cartea sa „Fito(terapia) din bucătărie”, nu numai un studiu științific despre plantele medicinale, dar și armonia versurilor vindecătoare ale sufletului.
Rhea Silvia Lărgeanu a îmbogățit zestrea literară și așa săracă, cu o specie a genului epic, fabula.
Au îmbogatit caratele regalului giurgiuvean literar de la Gaudeamus, vocea și acordurile la chitară ale profesoarei Mihaela Stoica, din Clejani, trilurile de cristal ale solistei Ioana Lărgeanu, din Remuș si sonoritățile unei orgi, care au sporit glasul tânărului Mario Serafim, din Singureni.
Emil Talianu