Cercetătorii au descoperit un tablou în Primărie: Monalisu’ de Giurgiu

După ce femeia de serviciu din Primăria Giurgiu și-a stuchit în sân, jurând că un tablou o urmărește când dă cu mopul, la fața locului au fost chemați vestiții specialiști britanici, care au început cercetări laborioase, pentru a stabili cât este legendă și cât adevar în spusele femeii de serviciu.
Obișnuiți cu tot felul de bizarerii, specialiștii britanici au rămas… tablou, când, după cercetari intense cu aparatură de ultimă generație, au stabilit că de un an și opt luni, tabloul cu Monalisu’ (cum l-au botezat oamenii de știință britanici) n-a mișcat nimic, n-a clipit, n-a vorbit cu vizitatorii… Practic a rămas tablou, de la “învestirea” lui în acea ramă din sediul Primăriei.
Chemați în sprijinul confraților britanici, oamenii de știință canadieni au o altă teorie: în urma studiilor, se presupune că, într-adevar, Monalisu’ n-a mișcat niciun deget într-un an și opt luni, însă studiile lor ar arăta că, periodic, Monalisu’ zboară. Doar așa, să se dezmorțească…
P.S. Reuniți într-un brainstorming, specialistii britanici și canadieni au prezentat și motivul pentru care au denumit tabloul… Monalisu’: după ce au efectuat o serie de tratamente specifice, au observat asemănarea izbitoare dintre tabloul lui Leonardo da Vinci și… tabloul din Primăria Giurgiu.N.R. Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Orice asemănare cu persoane sau întâmplări reale este pur întâmplătoare.
I.D.