Comitetul Local pentru Situații de Urgență – Noi măsuri de protecție, igienă, distanțare socială, acces în spațiile inchise și în aer liber

Având în vedere creșterea alarmantă, în ultima perioadă de timp, a numărului de cazuri de infectări cu virusul SARS-Cov-2, atât la nivel național cât și la nivel județean si municipal, potrivit hotărârii nr.9 a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, începând cu data de 24.07.2020, vor fi respectate obligatoriu toate măsurile de protecție, igienă, distanțare socială, acces în spațiile închise și în aer liber de pe raza Municipiului Giurgiu.
– În toate locațiile aparținând Primăriei Municipiului Giurgiu și societăților comerciale subordonate Consiliului Local Giurgiu se menține obligativitatea purtării măștii de protecție, efectuării triajului epidemiologic prin folosirea termometrelor digitale cu infraroșu și a dispozitivelor cu dezinfectanți la intrarea și la ieșirea din aceste locații.
– Accesul publicului in incinta Primăriei Municipiului Giurgiu se va face numai pe la intrarea din șoseaua București, între orele 09:00 – 13:00.
– Instituțiile care au program de lucru cu publicul vor întocmi un registru al persoanelor care intră în instituție, împreună cu adresa de domiciliu, numărul de telefon și persoana/persoanele cu care intră în contact în instituție.
– Se vor dezinfecta instrumentele de scris puse la dispoziția publicului, după fiecare utilizare.
– Toate instituțiile publice, vor avea un registru de evidență a deplasărilor propriilor angajați la alte instituții sau societăți, în interes de serviciu, și persoanele cu care intră în contact.
– În parcuri, locuri de joacă pentru copii, cimitire terenuri de sport în aer liber și sălile de sport se vor respecta măsurile privind accesul și măsurile sanitare menționate în anexele la Hotărârile nr.6/14.05.2020 și nr.8/12.06.2020 ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Giurgiu (CLSU).
– În lăcașele de cult se vor respecta regulile privind accesul, desfășurarea activităților și măsurile sanitare specifice menționate in anexa la Hotărârea nr.7/25.05.2020 a CLSU Giurgiu.
– În mijloacele de transport în comun apartinând S.C LIBER TRANS COM S.R.L. se va respecta distanţarea socială, purtarea obligatorie a măştii de protecţie, măsurile privind dezinfecţia acestora, rămânând în continuare în vigoare.
– În unităţile/instituţiile de învătământ se va respecta Ordinul Comun nr.4.220/769/08.05.2020, emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii, pentru stabilirea unor măsuri de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu SARS- CoV 2.
– S.C. Giurgiu Servicii Publice S.A. va continua acțiunea de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din Municipiul Giurgiu, și a instituțiilor publice.
– Respectarea măsurilor de distanţare socială din parcuri, locurile de joacă pentru copii şi cimitire, mijloacele de transport în comun și unitățile/instituțiile de învățământ va fi supravegheată de către S.C Pază Publică S.A si Direcţia Poliţiei Locale.