Consiliul Județean continuă campania de promovare a învățământului profesional – Astăzi, firmele PCM ROM și Top Technology

Consiliul Județean Giurgiu a continuat astăzi campania de promovare a învățământului profesional, în colaborare cu mediul de afaceri, din ce în ce mai implicat și interest de acest fenomen.
Un grup de elevi de clasa a VIII-a de la școala generală din comuna Stoenești au fost primiți de reprezentantul societăților PCM și Top Technology din Zona Libera – Bogdan Pena. Acesta le-a explicat elevilor care sunt avantajele învățământului profesional, cât de mult contează calificarea într-o meserie, dar le-a prezentat și profesiile în care se pot califica în cele două societăți, dacă, evident, elevii optează pentru această variantă.
La întâlnire au participat vicepreședintele CJ Giurgiu – Elisabeta Mihalcea, Nicoleta Turcu – consilier în cadrul CJ, dar și directorul adjunct al Colegiului Tehnic ”Ioan Bălănescu” – Florentina Găină, care le-au vorbit elevilor despre avantajele învățământului profesional și despre respectul societății pentru persoanele care știu să își facă meseria cu profesionalism.In final, elevii au vizitat secțiile de producție ale PCM ROM și Top Technology, iar Bogdan Pena le-a oferit informații și le-a explicat în amănunt procesul de producție.
El le-a spus elevilor că avantajele învățământului profesional sunt multiple, mai ales pentru cei care provin din familii cu venituri modeste. De exemplu, pentru clasa de operatori mașini cu comandă numerică, elevii vor face practică în cadrul societăților PCM ROM sau Top Technology, vor beneficia de o bursă lunară de 650 lei, iar cei care au domiciliul în localitățile din județ vor primi cazare gratuită și cel puțin o masă caldă pe zi.