Constitutia – Legea fundamentala, o necunoscuta pentru majoritatea electoratului

Constitutia - Legea fundamentala, o necunoscuta pentru majoritatea electoratului
Constitutia - Legea fundamentala, o necunoscuta pentru majoritatea electoratului

Potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research,  63,8% din totalul populatiei, au auzit despre intentia autoritatilor de modificare a Constitutiei. 30% din acestia nu sunt insa la curent cu dezbaterile privitoare la modificarea legii fundamentale a tarii, o posibila cauza fiind atentia scazuta acordata de mass-media subiectului. Sondajul a fost realizat in perioada 20-28 aprilie, pe un esantion de 1.050 de persoane, cu o marja de eroare de ± 3%, la un grad de incredere de 95%.

54,9% din cei care sunt la curent cu intentia autoritatilor de a revizui Constitutia considera ca acest demers ar fi necesar in mare si in foarte mare masura, ceea ce sugereaza un nivel important de asteptari fata de evolutia legii fundamentale a tarii.

Potrivit INSCOP, subiectul privind modificarea Constitutiei are vizibilitate, dar insuficienta pentru o tema de o asemenea anvergura, iar acest lucru isi va pune amprenta asupra prezentei romanilor la un eventual referendum de modificare a Constitutiei.

Astfel, la intrebarea „Daca in toamna vom fi chemati sa votam schimbarea Constitutiei“, 40,8% din respondenti au afirmat ca vor veni la vot, in timp ce 31,9% din cei chestionati au spus ca se mai gandesc daca vin sa-si exprime dreptul de vot.

Comentariile sunt inchise