Cronică de cenaclu

Sâmbătă,a continuat la Biblioteca județeană “I.A.Bassarabescu“, sărbătoarea din familia poetului Dorel Sîrbu, începută cu o zi înainte, când bunii săi părinți au fost felicitați de către primarul Nicolae Barbu, alături de alte 29 de cupluri din municipiul Giurgiu. S-a întâmplat la Ateneul “Nicolae Bălănescu“, la împlinirea a 50 de ani de căsnicie, prin lansarea unei noi apariții editoriale a fiului.
În neodihna sa de a găsi noi forme de comunicare, Dorel a prezentat iubitorilor de vers, un volum de tristihuri în stil haiku, sugestiv intitulat “Privind pe geam“. Cartea, realizată în condiții grafice deosebite de o editură ieșană, este împlinită de o valoroasă și inspirată grafică, care împlinește textul, realizată de graficianul Daniel Chelaru.
“În volumul pe care ni-l propune poetul Dorel Sîrbu, menționează Dunia Pălăngeanu în postfața cărții, totul e străfulgerare, esență picurată în vârful peniței, iar parfumul și sentimentele inoculate sunt tot atât de profunde”.
Argumentez cele spuse doar printr-un rubin al creației, care poate stârni interesul pentru lectura cărții “Vârtej de frunze-/tornadă tomnatică/ spirala vieții.”
Prin haiku, cea mai condensată formă de exprimare lirică, Dorel Sîrbu a găsit filonul de aur al universului său literar, apreciat de cei care au rostit vorbe alese, la reușita lansare.

Emil Talianu