
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei conditiilor meteo in urmatoarele doua saptamani, pentru fiecare regiune a tarii. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
Iata care ar fi evolutia vremii pe regiunile Muntenia, Dobrogea si la munte:
DOBROGEA
Regimul termic se va mentine relativ constant, caracterizand o vreme calduroasa, local caniculara, cu precadere in partea continentala a regiunii, pana spre 30 iulie. In perioada 30 iulie – 2 august maximele diurne vor scadea treptat, de la valori de 34-35 grade C la inceputul intervalului pana la aproximativ 31oC in primele zile din august. Ulterior temperatura aerului se va mentine constanta, cu valori apropiate de mediile multianuale ale inceputului lunii august. Dupa data de 31 iulie izolat vor fi posibile ploi slabe cantiativ si de scurta durata, dar in prima parte a intervalului de prognoza nu se vor semnala precipitatii.
MUNTENIA
In prima jumatate a perioadei de prognoza vremea va fi caniculara, cu medii ale temperaturilor maxime de 36-38 grade C si minime nocturne de peste 20 grade C. In intervalul 31 iulie – 2 august regimul termic va marca o scadere, astfel incat intre 2 si 6 august valorile maxime medii vor fi de 32-34 grade C. In jurul datei de 1 august local vor fi averse si descarcari electrice, dar in restul perioadei de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi foarte redusa.
LA MUNTE
Temperaturile maxime vor avea valori medii de 22-24 grade C, iar cele minime vor fi, in medie, de 14-16 grade C, pana pe 30 iulie. Apoi vremea se va racori si, dupa 1 august, temperaturile se vor apropia de cele normale climatologic. Pe tot parcursul perioadei de prognoza vor fi posibile ploi de scurta durata, mai ales in cursul dupa-amiezelor, dar probabilitate pentru averse si descarcari electrice pe arii mai extinse va fi mai mare intre 30 iulie si 2 august.