Demers al elevilor din Giurgiu, pentru acordarea de burse școlare

Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național „Ion Maiorescu” împreună cu Consiliul Județean al Elevilor Giurgiu, derulează o campanie menită să dea un impuls decidenților din cadrul Consiliului Local, pentru aprobarea în cadrul bugetului local a unui fond decent pentru toate categoriile de burse școlare prevăzute în lege pentru anul școlar 2020-2021.
Cele două entități ale elevilor giurgiuveni au creat o petiție pe care o prezentăm mai jos:

„Și elevii din Giurgiu au dreptul la burse!
Conform Legii Educației Naționale nr. 1/2011, “Elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat beneficiază lunar de burse de performanță, de burse de merit, de burse de studiu și de burse de ajutor social.”. Din păcate, timp de mulți ani, elevii giurgiuveni au fost privați de acest drept, de aceea, Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național ,,Ion Maiorescu” Giurgiu și Consiliul Județean al Elevilor Giurgiu solicită Consiliului Local Giurgiu și Primăriei Municipiului Giurgiu respectarea drepturilor elevilor, prin acordarea de burse școlare în cuantumuri decente.
Educația tinerilor atârnă de un fir de ață. Mai ales acum, când motivația tuturor este în scădere exponențială, elevilor le trebuie o formă de recompensare pentru a fi stimulați să își dea silința de a studia și de a face performanță atât pentru ei, cât și pentru orașul nostru. Bursele școlare acordate într-un cuantum decent vor putea schimba această situație radical, aducând îmbunătățiri considerabile stării actuale a învățământului giurgiuvean.
În curând, Consiliul Local va hotărî cuantumul destinat burselor școlare. În acest sens, reprezentanții elevilor giurgiuveni lansează o petiție adresată Consiliului Local Giurgiu și Primăriei Municipiului Giurgiu, prin care solicită burse școlare în cuantumuri satisfăcătoare pentru elevii orașului Giurgiu.
Orice locuitor al municipiului Giurgiu este invitat să își arate susținerea făță de educația giurgiuveană și față de elevii giurgiuveni, prin semnarea următoarei petiții: https://campaniamea.declic.ro/petitions/si-elevii-din-giurgiu-au-dreptul-la-burse-scolare
De asemenea, dacă susții această cauză și vrei să ajuți la strângerea cât mai multor semnături pentru bursele școlare, îți poți actualiza poza de copertă de pe contul de Facebook, punând imaginea și descrierea pe care le găsești în următorul link:
https://drive.google.com/folderview?id=10nCBm3f3CVS2Wn-3ewubjv54_G71hWKT”